Jól öltözött motorosok vonulnak fel a férfiak egészségéért

Május 19-én ismét több száz elegáns motoros hívja fel a figyelmet Budapesten a férfiegészség megőrzésének fontosságára. A The Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) jótékonysági rendezvénysorozat célja nem csupán az egészségtudatosság növelése, hanem adományok gyűjtése is a prosztatarák kutatását, megelőzését és a férfiak mentális egészségének megőrzését is támogató Movember Alapítvány számára. A megmozduláson az elmúlt 10 évben itthon több mint négyezren vettek részt, a szponzori felajánlások összege pedig meghaladta a 75 ezer dollárt.

Idén immár tizenegyedik alkalommal gyűlnek össze a vintage és klasszikus stílusú motorok szerelmesei a DGR magyar futamán, hogy felhívják a figyelmet a férfiak egészségének megőrzésére. Ezzel csatlakoznak ahhoz a világ 105 országában megszervezett globális kezdeményezéshez, amelynek keretében a résztvevők a jó hangulatú közös motorozás mellett igyekeznek jótékony célokra is adományokat gyűjteni.

Közösen a prosztatarák elleni küzdelemben
A prosztatarák a férfiaknál a második leggyakrabban előforduló ráktípus, és összességében a negyedik leggyakoribb rákos megbetegedés a világon. Magyarországon a férfiak körében a prosztatarák az egyik vezető daganatos kórkép: minden 100 magyar férfi közül átlagosan kilencnél alakul ki prosztatarák 74 éves koráig. Hazánkban évente több mint 4500 új esetet diagnosztizálnak, amelynek következtében 1300 férfit vesztünk el prosztatarákban. Az európai összehasonlításban is magas halálozási arány oka, hogy itthon az érintettek nagy része későn, a betegség áttétes stádiumában kerül orvoshoz, ezért fontos, hogy minél többen, minél előbb vegyenek részt prosztatarákszűrésen.

Ahogy az eddigi felvonulásokon már megszokhattuk, a rendezvényen a magyar közéleti szereplők is nyeregbe szállnak, hogy képviseljék és népszerűsítsék ezt a nemes ügyet. A vezérmotoros idén Rákóczi Feri lesz.

Még lehet csatlakozni és motorozni a jó ügyért!
A budapesti DGR-felvonulás 2024. május 19-én kerül megrendezésre. A résztvevők elegáns öltözetben, a főváros nevezetességei mellett elhaladva tesznek meg egy ünnepélyes kört.

Csatlakozni és adományozni a The Distinguished Gentleman’s Ride hivatalos weboldalán lehet. Az eseményre a jelentkezés folyamatos, a szervezők minden adományt és támogató adománygyűjtést szívesen fogadnak – akár motorozás nélkül is.

- bdpst24.hu

Check Also

Rock Out! – A Wolfmother a Dürer Kertben is bemutatja új lemezét

Az ausztrál Wolfmother a klasszikus hard rock egyik legismertebb bandája, a zenekar Andrew Stockdale frontember …