Bridgestone: Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

  • A Bridgestone bemutatta az új Duravis Van Winter ENLITEN gumiabroncsot

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

A TÜV SÜD független tesztjei is bizonyítják, hogy a Bridgestone Duravis Van Winter a legjobb fékezési és tapadási teljesítményt nyújtja a havas és jeges útviszonyok között, így a vezetők a teljes téli időszakban biztonságban és kontroll alatt tarthatják járművüket. Az elektromos járművekre is alkalmas gumiabroncs emellett az EU-címkék A-osztályú nedves tapadási minősítésével is rendelkezik.

A Bridgestone Duravis Van Winter a többi prémium téli alternatívához képest a leghosszabb futásteljesítménnyel büszkélkedhet – szintén a TÜV SÜD által bizonyítottan –, ami segít csökkenteni a költségeket és a járművek állásidejét, valamint javítani hatékonyságukat. Mindezt az elődjéhez képest 13 százalékos gördülési ellenállás-csökkenés mellett éri el, növelve az üzemanyag-és energiahatékonyságot, ezáltal mérsékelve a teljes tulajdonosi költséget, valamint a környezeti hatásokat.

A jelentős teljesítményjavulást az ENLITEN, a Bridgestone több csúcstechnológiájának kombinációja teszi lehetővé, amely a gumiabroncs jelentős élettartam-javulását biztosítja anélkül, hogy havas, jeges, nedves vagy száraz úton csökkenne a teljesítmény. Az új gumiabroncs emellett optimalizált mintázati kialakítással és új keverékformulával is bír, aminek köszönhetően javul a gördülési ellenállás és a tapadás havas felületen. Mindez a nagy érintkezési felülettel párosulva biztosítja, hogy a jeges felületen is kiváló maradjon a teljesítmény.

Az ENLITEN technológia alkalmazása biztosítja, hogy a Bridgestone Duravis Van Winter teljes mértékben megfeleljen nemcsak a járművek által támasztott általános teljesítménykövetelményeknek, hanem az elektromos járművek speciális kritériumainak egyaránt. 

Az Európában kifejlesztett Bridgestone Duravis Van Winter ENLITEN 2024 júliusától 19 méretben kerül forgalomba, 15″-től 17″-ig. Az abroncs Európában, Törökországban és a FÁK-országokban lesz elérhető. A nyári Bridgestone Duravis Van és a négyévszakos Duravis All Season mellett ez az új abroncs egészíti ki a Bridgestone kisteherautókra szánt prémium gumiabroncs-családját. 

 „A megbízható, robusztus és elektromos járművek esetében is használható Bridgestone Duravis Van Winter ENLITEN a modern fuvarozók és flották igényeinek kielégítésére készült. Olyan téli teherabroncsot akartunk létrehozni, amely egyszerre javítja a mindennapi működést, miközben hosszú távú költségcsökkentést és hatékonyságnövekedést biztosít. Ezt a kategóriájukban legjobb teljesítményértékekkel értük el, amelyek kiemelkedően hosszú élettartamot, hatékonyságot és biztonságot nyújtanak minden téli körülmény között” – mondta el Stefano Sanchini, a Bridgestone EMEA régió másodlagos piacra szánt személyabroncs üzletágának alelnöke.

- bdpst24.hu

Check Also

Alkotásra hív az LG és a Magyar Nemzeti Galéria közös művészeti pályázata

A 6-12 éves korosztálynak írt ki művészeti pályázatot Az élet szép! jeligére az LG Magyarország …