Az „Újjászületés” jegyében időszakos kiállítást nyitott a MűvészTerem

Több mint 70 különleges alkotás tekinthető meg a MűvészTerem legújabb kiállításán az Etele Plaza-ban, amelyeket az „Újjászületés” inspirált. 

A MűvészTerem pályázatának keretében a hazai és külföldi alkotóművészek szabadon értelmezhették az újjászületés témáját. A beküldött munkákból a szakmai zsűri által kiválogatott különleges festmények, grafikák, szobrok és fotók 2024. május 23-ig tekinthetők meg az Etele Plaza 2. emeleti kiállítóterében minden nap 14:00 és 18:00 között. 

„Az újjászületés hívószóra rengeteg izgalmas, inspiratív alkotás érkezett, hiszen ez a téma sokféle asszociációnak nyithat utat; legyen szó akár a természet újjáéledéséről, a művészet megújulásáról vagy éppen lelki újjászületésről. A beérkezett alkotások többsége festmény, de a látogatók találkozhatnak szoborral, fotóval és olyan egészen különleges technikával készült művekkel is, mint az újrahasznosított anyagokból készült kép, textilszobrászat vagy a pirográfia (égetett kép). Arra törekedtünk, hogy a válogatás amellett, hogy magas művészi minőséget képvisel, minél sokfélébb, színesebb, izgalmasabb legyen” – hangsúlyozta Koncsik Lilka, a MűvészTerem művészettörténésze.

Az ingyenesen látogatható kiállítás célja, hogy széles közönség előtt egyedülálló bemutatkozási lehetőséget adjon a kiválasztott alkotóknak a főváros egyik legmodernebb, legforgalmasabb bevásárlóközpontjában, ahol sokezer járókelő láthatja az műveket egy hónapon keresztül. A közönségszavazatok alapján a legtöbb szavazatot kapott alkotás emellett elnyeri a Közönségdíjat, amivel a művész egyéves tagságot nyer a MűvészTerem alkotóközösségbe. A szavazók között pedig 20.000 Ft ETELE Plaza vásárlási utalvány kerül kisorsolásra. Szavazni a kiállítás megtekintését követően személyesen a helyszínen lehet. 

Az Újbudán található Etele Plaza mára kulturális találkozópontként is szolgál, tavaly a világ legnagyobb, ingyenes atlétikai kiállításának is helyet adott, de ide szervezték hazánk legnagyobb képzőművészeti tehetségkutató tárlatát, valamint a Body Worlds, a Worlds of Robots és az Ókori Görögök kiállítást is. A bevásárlóközpont a Szingapúri Művészeti Galériából is fogadott különleges műalkotásokat: a hat piros medveszobor a Pepper-robothoz hasonlóan hamar a gyerekek kedvenceivé váltak.  

- bdpst24.hu

Check Also

Öt tipp a Resideo-tól, hogy kevesebb vizet használjunk

A fejlett világban élők gyakran természetesnek veszik a vízhez való hozzáférést, pedig a világ vízellátása …