ALL-IN: Bangó Margit, jiddis dalok, kóser eszem-iszom és operettgála

Az ALL-IN Debrecen – Nemzetközi Kulturális Napok sorozatának következő állomása május 9. és 12. között a Debreceni Zsidó Kulturális Napok és Utcafesztivál lesz. A debreceni Pásti Utcai Orthodox Zsinagóga köré szerveződő négynapos találkozón többek között Bangó Margit, Gerendás Péter és a Debrecen Dixieland Jazz Band is fellép.

A fesztivál részleteiről 2024. május 7-én, kedden számolt be Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője, Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke és Új Judit előadóművész a Debreceni Zsidó Hitközség Székházában.

A Debreceni Zsidó Kulturális Napokon zártkörű nemzetközi konferenciával és a Pásti utcán kialakított új tér avatóünnepével is készülnek a szervezők. A találkozó nyitóprogramja Duffek Mihály zongoraművész és Duffek Mihály jr. fagottművész koncertje lesz, mely május 9-én, csütörtökön 19 órakor kezdődik a Pásti utcai zsinagógában.

A Pásti utcai zsinagóga előtt kialakított teret annak névadója, az egykori orthodox főrabbi, Krausz Vilmos tiszteletére és nevével adják át május 10-én, pénteken 12 óra 30 perckor. Az ünnepségen Puskás István alpolgármester, Horovitz Tamás hitközségi elnök,  Zeev Oren, az egykori rabbi dédunokája, Hajdú Zoltán Levente szóládi református lelkész és Faigen Shmuel debreceni rabbi vesz részt.

A fesztivál szombaton az első Debreceni Art Week-hez kapcsolódva az Égő áldozat című tárlat megnyitójával folytatódik, majd Heit Lóri és zenekara következik a Pásti utcán.

Vasárnap megtelik Debrecen új tere, a Krausz Vilmos tér: a színpadon délelőttől késő estig közönségkedvenc produkciók váltják egymást.

- bdpst24.hu

Check Also

Új kategóriák, nagy példaképek – Átadták a JOY Social Media Award idei díjait

Tóth Andi nyerte a díjátadó legújabb, #mérföldkő kategóriáját a közönségszavazatok alapján. Nyolcadik alkalommal osztották ki …