A pénzügyileg legstabilabb magyar vállalatok között a Ganz

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. (Ganz) a pénzügyileg legmegbízhatóbb vállalatoknak járó minősítést kapta a Dun & Bradstreet Hungary Kft.-től (Dun & Bradstreet). A nemzetközi üzleti információszolgáltató és minősítő cég a Ganz tevékenységét a társaság nyilvános vállalati és üzleti adatainak figyelembe vételével értékelte.

Újabb tanúsítvány erősítette meg Ganz megbízhatóságát, a Dun & Bradstreet kockázati és pénzügyi elemző cég „A” Creditworthy tanúsítványt állított ki a vállalat számára. A minősítő cég tanúsítványa alapján a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. Magyarország pénzügyileg legstabilabb vállalkozásai közé tartozik, a vállalattal való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.

A minősítési eljárás során a Ganz tevékenységét a nyilvánosan elérhető forrásokból származó adatok és dokumentumok alapján vizsgálták meg, így az Igazságügyi Minisztérium adatait, a Cégbíróság bejegyzéseit, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve más hatóságok nyilvánosan elérhető adatait egyaránt figyelembe vették. Ezen kívül a vállalatra vonatkozó pénzügyi trendeket, eredménykimutatásokat és mérlegadatokat, valamint a Ganz fennállásának idejét, tevékenységét, méretét és tulajdonosi körét vizsgálták meg a minősítő társaság szakemberei.

Újra a magyar termelővállalatok élvonalában a patinás társaság

A 2020-ban elindított vállalati reorganizációt követően a társaság mindhárom üzletágában jelentős növekedést tudott felmutatni, és mostanára a Társaság ismét egy nemzetközi szinten jegyzett és elismert márkává vált. A vállalat az energetikai piacon egyedi tervezésű és egyedi gyártású magas hozzáadott értéket képviselő termékeivel van jelen, amelynek köszönhetően az elmúlt években jelentősen tudta növelni transzformátor, forgógép, valamint szervíz üzletágának forgalmát a hazai és európai piacon, valamint közel keleti országokban egyaránt. A vállalat 2022. évi árbevétele 43 millió euró volt, míg 2023-as árbevétele az előzetes adatok szerint meghaladta a 70 millió eurót. 

A Ganz nemcsak termékei és szolgáltatásai terén fordít kiemelt figyelmet a fejlesztésre, gyártóegységeinek optimalizálását és modernizálást szintén prioritásként kezeli. Idén januárban egy összesen 12 millió euró értékű célú beruházási programot indított el a tápiószelei forgógépgyárában, amelynek részeként az üzem gyártóeszközeinek és gépeinek korszerűsítésére kerül sor.

2023 júniusban a vállalat egy átfogó energiafelhasználási-optimalizációs programot is elindított. Ennek keretében a tápiószelei gyártóüzem mellett egy 2 MW kapacitású naperőmű építését kezdték el, a gyár gázfelhasználását pedig új, korszerű gépészeti megoldásokkal és hőszigeteléssel kívánják tovább csökkenteni. Szintén a tavaly év fejlesztéseinek köszönhetően a Ganz újraindította a termelést a szolnoki Ganz Metal Works Kft. gyártóüzemében, a transzformátorokhoz szükséges külső acélszerkezetek gyártásának megkezdésével mintegy 50 új munkahelyet teremtve.

- bdpst24.hu

Check Also

TÉNYLEG A GAZDAGOK HOBBIJA A KASZINÓZÁS? 

Egy idén nyáron készült reprezentatív kutatás szerint a kaszinókban még sosem jártak közel 50%-a gondolja …