Sikeresen bocsátott ki társadalmi célú kötvényeket az MFB

Kimagasló befektetői érdeklődés mellett zajlott a Magyar Fejlesztési Bank első társadalmi célú kötvényeinek aukciója. A kibocsátással közel 25 milliárd forintnyi forrást vont be az MFB olyan projektek finanszírozására, amelyek pozitív társadalmi hatást fejtenek ki.

A Budapesti Értéktőzsdén április 29-én lebonyolított tranzakció keretében az eredetileg 5 milliárd forint összértékben felajánlott értékpapírokra közel 77,99 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be piaci szereplők, amelyből 24,475 milliárd forint került elfogadásra. A fix évi 7,5 százalékos kamatozású kötvény lejárata 2030. május 22.

„A sikeres kötvénykibocsátás egyaránt visszaigazolja a környezeti és társadalmi fenntarthatóság irányába megtett lépéseinket, valamint az állami hitelintézet iránt meglévő befektetői bizalmat is. A márciusi első zöldkötvény-kibocsátásunk után most egy társadalmi célú kötvénnyel is sikeresen tudtunk forrást bevonni, a hazai piacon úttörő módon, ami a fejlesztési bank szélesebb társadalmi küldetésének teljesítéséhez is hozzájárul” – mondta Sipos-Tompa Levente, az MFB Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A bank forrásbevonási tevékenysége támogatására készítette el korábban a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő fenntartható finanszírozási keretrendszerét. A mostani kötvénykibocsátásból befolyó forrást az MFB a keretrendszer által meghatározott olyan eszközök finanszírozására vagy refinanszírozására használja fel, amelyek pozitív társadalmi hatást fejtenek ki, továbbá enyhítik a társadalmi problémákat és egyenlőtlenségeket.

Az MFB stratégiájának és működésének egyaránt szerves részét képezi a globális éghajlati célkitűzések, valamint a társadalmi hasznosságú célok támogatása. Fejlesztési intézményként, a hazai finanszírozásban vállalt szerepéhez, súlyához mérten az MFB katalizátora kíván lenni a szektorban zajló fenntarthatósági fordulatnak.

- bdpst24.hu

Check Also

Simon Detti a Bátor Tábor regionális vezetője

Az NGO tapasztalattal is rendelkező marketingkommunikációs szakember a DDB Reklámügynökségtől érkezik a Bátor Táborba, melynek …