Az UniCredit a látássérült ügyfelei igényeihez alakított Mastercard Touch Card™ kártyára vált

A Mastercarddal való partnerség részeként az UniCredit minden – betéti, hitel- és prepaid – kártyáját Mastercard Touch Card™ kártyára cseréli, amely megkönnyíti a bankolást a vakok és gyengénlátók számára. Az új típusú bankkártya oldalán bevágások találhatók, hogy használói érintéssel is felismerhessék. A bank ESG-elveivel összhangban a kártya újrahasznosított PVC-ből készül; a felületén feltüntetett Mastercard Sustainable Card Badge (Mastercard fenntartható kártya ikon) jelzi a kártya fenntartható voltát.

Európában több mint 30 millió látássérült ember él; a kártya tervezésekor az volt az elsődleges szempont, hogy támogassa az önállóságukat a bolti vagy online vásárlások során. Az új funkcióval ellátott kártyák már elérhetőek Olaszországban, és 2024 folyamán fokozatosan válnak elérhetővé a 12 UniCredit leánybanknál – így Magyarországon is – az összes ügyfél számára; ez mintegy 20 millió kártyát jelent.

Alberto Palombi, az UniCredit csoportos fizetési megoldásokért felelős vezetője elmondta: „Az UniCredit és a Mastercard egyaránt a jövőre összpontosít. Az UniCredit európai bankhálózatát és innovatív attitűdjét, valamint a Mastercard kártyás fizetések terén szerzett szakértelmét ötvöző partnerségünk lehetővé teszi, hogy egyszerű, mindenki számára elérhető és fenntartható módon megvalósított élményt nyújtsunk minden európai ügyfelünk számára. A közösségeink támogatása azt jelenti, hogy mindenkinek hozzáférést biztosítunk a szükséges pénzügyi eszközökhöz. Ezért nagy öröm számunkra, hogy látássérült ügyfeleinket is segíteni tudjuk az új, fenntartható anyagból készült kártyával.”

„A Mastercard értékeinek középpontjában az esélyegyenlőség áll; a Mastercard Touch Card™ jól mutatja a fizetési kártyák terén az ezt elősegítő szabványok iránti elkötelezettségünket. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan partnerrel dolgozhatunk együtt, mint az UniCredit, és olyan megoldásokat nyújtsunk az ügyfelek számára, amelyek javítják a hozzáférhetőséget” – fűzte hozzá Mark Barnett, a Mastercard Europe elnöke.

A Mastercard Touch Card™ kártyáról bővebben itt olvashat. 

- bdpst24.hu

Check Also

Fogyatékossággal élő tagokból álló kórus segíti a Mikes Lélekközpont megépítését

A Nem Adom Fel Alapítvány által létrehozott Never Give Up Gospel Kórus idén is különleges eseménnyel …