Új vezérigazgató a METRO Magyarország élén

2024. április 1-jétől Vladimir Gnjidić tölti be a METRO Magyarország vezérigazgatói pozícióját, aki a februárban a METRO Ausztria élére kinevezett Thierry Guillon-Verne-t követi a poszton.

Vladimir Gnjidić 2011 novembere óta dolgozik a METRO csoportnál. Karrierjét a METRO Horvátországnál kezdte, ahol beszerzésért felelős igazgatótanácsi tagként szerzett tapasztalatot, majd kereskedelmi igazgatói pozícióba került. 2019-től a a METRO AG cseh tagvállalatánál, a MAKRO Csehországnál különböző igazgatósági pozíciókat töltött be a kereskedelmi területen, legutóbb az értékesítésért és az üzemeltetésért felelt.

Vladimir Gnjidić

A METRO Magyarország öttagú Igazgatótanácsában két nemzetközi felsővezető foglal immár helyet, mivel március 1. óta Marijana Racic látja el a METRO Magyarország gazdasági igazgatói feladatait. Marijana Racic a METRO Szerbiától érkezett, ahol ugyanezt a pozíciót töltötte be. A METRO Magyarország Igazgatótanácsában Dr. Kápolna Beáta beszerzési igazgató, Kaszás Helga People and Culture igazgató, valamint Tóth-Korom Péter értékesítési és üzemeltetési igazgató foglalnak még helyet. 

Az új felsővezetők érkezésével az áruházlánc 2021-ben meghatározott nagykereskedelmi stratégiájának megvalósítása újabb fázisához érkezik.  A magas hatékonyságra koncentráló áruházátalakítások hamarosan lezárulnak, így ezekre az alapokra építve a vállalat a professzionális ügyféligények kielégítésének további felgyorsítására összpontosít, kihasználva többcsatornás szolgáltatásainak egyedülálló erejét.

- bdpst24.hu

Check Also

Magyarországot képviseli és a győzelemre készül Válint Bence az idei Ferrari Challenge kupasorozatban

Fotókredit: Ferrari Budapest / Petr Michalek A tavalyi félszezon és az akkor bravúrral elért összetettbeli …