RÉG VÁRT GYERMEKTARTALMAKKAL ÉRKEZIK A DISNEY+ ÁPRILISBAN 

Amilyen változatos az áprilisi időjárás, annyira sokszínű repertoárral készül ebben a hónapban a Disney+. Már nem kell sokat várni, hiszen áprilisban három izgalmas gyermekeknek szánt produkció is érkezik a felületre. Legelsőként, április 3-án jön a Kívánság című animációs film, majd április 7-től és 14-től a Bluey két új epizódját láthatjuk. A Disney Animation Studios és a Kugali Media első, sikeres együttműködése, az Iwájú minisorozat pedig április 10-től lesz elérhető.

Kívánság – Egy varázslatos történet a kívánságok erejéről

A Walt Disney Animation Studios saját gyártású zenés mesefilmje, a Kívánság Rosas varázslatos királyságába kalauzolja a nézőket. A Golden Globe®-díjra jelölt animációs filmben Asha, az éles eszű, idealista kamasz olyan hatalmas kívánságot fogalmaz meg, hogy egy kozmikus erő – egy apró, határtalan energiájú gömb, a Csillag – válaszol rá. Asha és Csillag együtt száll szembe a legfélelmetesebb ellenséggel, Rosas uralkodójával, Magnificóval, hogy megmentsék a közösségét, és bebizonyítsák, hogy amikor egy bátor ember akarata összekapcsolódik a csillagok varázserejével, csodálatos dolgok történhetnek. 

A filmet Chris Buck („Jégvarázs”, „Jégvarázs 2″) és Fawn Veerasunthorn („Raya és az utolsó sárkány”) rendezte, a producerek Peter Del Vecho („Jégvarázs”, „Jégvarázs 2″) és Juan Pablo Reyes Lancaster-Jones („Encanto”) voltak. A film főproducere Jennifer Lee („Jégvarázs”, „Jégvarázs 2″), írói pedig Lee és Allison Moore („Éjszakai ég”, „Manhunt”). Az eredeti betétdalokat Julia Michaels énekes/dalszerző és Benjamin Rice producer/dalszerző/zenész szerezte, a filmzene pedig Dave Metzger zeneszerző műve.

Bluey – Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb mesesorozata

A Joe Brumm által készített és írt produkció a szeretetre méltó és kimeríthetetlen kék pásztorkutyát követi, aki anyukájával, apukájával és kishúgával, Bingóval él együtt. A főszereplő határtalan energiáját arra használja fel, hogy kiszámíthatatlan és vicces játékokat játsszon, bevonva ezzel családját és az egész szomszédságot a mókás világába.

A nagysikerű animációs sorozat két új epizóddal bővül áprilisban. Az elsőt, a „Szellemkosár” (Ghostbasket) című részt április 7-én mutatják be, a 28 perces különkiadás, a „Bluey: A jel” (Bluey ‘The Sign’) pedig április 14-én érkezik. Az ABC Children’s és a BBC Studios Kids & Family közös megrendelésére készült produkciót a többszörös Emmy®-díjas Ludo Studio készítette. 

Iwájú – Animációs sorozat egyenesen Afrikából

Végül, de nem utolsó sorban április 10-től az Iwájú című hat részes minisorozatot is megtekinthetjük, amely a Disney Animation Studios és a pánafrikai vállalat, a Kugali Media első közös projektje. A hat részes alkotást Olufikayo „Ziki” Adeola rendezte, vezető producerei Jennifer Lee és Byron Howard. A karakterek hangjait olyan ismert afrikai szinkronszínészektől kölcsönözték, mint például Dayo Okeniyi vagy Femi Branch

Az egyedi animációs sorozat a jövőbeli nigériai Lagosban játszódik. A gazdag szigetről származó fiatal lány, Tola, illetve a technológia iránt fogékony legjobb barátja, Kole izgalmas felnőtté válásának történetét meséli el. A tizedik születésnapja alkalmából a lány édesapja, a high-tech vállalatnál fejlesztőként dolgozó Tunde egy robot agámát ajándékoz Tolának. Ez a kisállat főként védelmező szerepet tölt be és általa a történet egy fontos témája, a felelősségvállalás bontakozik ki.

 

A sorozat különlegessége, hogy a készítői minden ízében igyekeztek átadni az afrikai kulturális jellegzetességeket, mindezt összemosva a futurisztikus megjelenítéssel. Maga a cím egy afrikai etnikai csoport, a jorubák egyik kifejezéséből („Ojo iwájú”) származik, ami szó szerint azt jelenti: „egy nappal előre”, tehát röviden a jövőt. Valós lagoszi helyszínek, mint például az Ajegunle Piac vagy a repülőtér és afrikai ételek – akárcsak az agege kenyér vagy a borsleves – jelennek meg a képernyőn. 

Facebook: @DisneyPlusHU  

- bdpst24.hu

Check Also

Környezetbarát, csúcstechnológiás kávépörkölőt nyitott Budaörsön a Röast Coffee

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a 100 százalékban hazai tulajdonú Roastar …