Televíziós Újságírók Díja: Díjnyertes „A tiltott zónák” 

A Televíziós Újságírók Díjátadóján a Szórakoztató-ismeretterjesztő műsor kategória nyertese a Spektrum saját gyártású produkciója, “A tiltott zónák” második évada.

A 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díját 2024 márciusában is az előző évben képernyőre került magyar, szórakoztató műfajú, kiemelkedő tévés teljesítmények legjobbjai vehették át. A Szórakoztató-ismeretterjesztő műsor kategóriájának díját a Spektrum saját gyártású műsorának, a Tiltott zónáknak ítélte a szakmai zsűri. 

Thuróczy Szabolcs, az ország egyik legnépszerűbb színésze egy év kihagyás után 2023-ban visszatért a Spektrum képernyőjére, és a Tiltott Zónák című többszörös fesztiválgyőztes dokumentumfilm-sorozat második évadában ismét titkos helyekre kalauzolta el a nézőket. Az új évadban olyan helyekre juthattak be a nézők, mint a Terrorelhárítási központ, a Honvédség, a Csillagbörtön vagy a Szépművészeti Múzeum.

A kategória jelöltjei között szerepelt a szintén Spektrumon futó Várfoglalók, melynek ugyancsak a második évadát jelölték a díjra. Vadon Jani és csapata az első évaddal ellentétben 2023-ban már nemcsak hazai, hanem határon túli várakat is elfoglaltak. Az évadban a nézők virtuális kirándulást tehettek és számtalan új információval gazdagodhattak Regéc, Vajdahunyad, Szigetvár, Szászfehéregyháza és Sárospatak váráról is.  A várkapitányokkal, helyi szakértőkkel, történészekkel folytatott közvetlen beszélgetések során feltárultak a várakkal kapcsolatos tények és legendák, de előkerültek máig magyarázatra szoruló talányok is. 

“Az, hogy az AMC Networks International Central and Northern Europe három saját gyártású produkciója is finalista volt a Televíziós Újságírók Díja megmérettetésen, jól mutatja, hogy mind a szakma, mind a nézők szerint szükség van magyar gyártású ismeretterjesztő műsorokra. Ezeknek köszönhetően jobban megismerhetjük hazánkat, a minket körülvevő környezetet. A jelölésekkel, valamint a díjjal visszaigazolást kaptunk a szakmától, hogy műsoraink minőségi, edukatív és szórakoztató kikapcsolódást biztosítanak nézőinknek. Gratulálok munkatársaimnak és a készítőknek a Tiltott zónák sikeréhez, mind pedig a Várfoglalók és a DTK: Elviszlek magammal jelöléséhez! ” – mondta Málnay B. Levente vezérigazgató a díj kapcsán. 

Az idén tizennégy kategóriában átadott Televíziós Újságírók Díja grémiuma a HVG, az Index, a Marketing&Media, a Márkamonitor, a Media1, az Origo, a port.hu, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella magazin és a TVR-hét egy-egy szakújságírójából áll.

- bdpst24.hu

Check Also

A Corvinus csatlakozott a Budapest Global városfejlesztési kezdeményezéshez

A Corvinus célja, hogy tudásmegosztással, nemzetközi kapcsolataival részt vállaljon a Budapest előtt álló lehetőségek kiaknázásában …