A Vitesco Technologies közzétette a harmadik független fenntarthatósági jelentését

 

  • A jelentés hét lényeges témakört vizsgálva mutatja be a vállalat fejlődését 
  • A vállalat átfogó lényegességi elemzést végzett az európai fenntarthatósági jelentésre vonatkozó irányelv (CSRD) alapján
  • A Science Based Targets initiative (SBTi) hitelesítette a rövid távú éghajlati célokat 
  • A vállalat 2040-re tűzte ki a nettó zéró üvegházhatású gázkibocsátás elérését a teljes értékláncban

A Vitesco Technologies, a fenntartható mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák vezető nemzetközi gyártója közzétette a harmadik fenntarthatósági jelentését. Ebben a vállalat hét kulcsfontosságú területen elért fejlődését dokumentálja, elkészítésében többek között a Globális Jelentéskészítési Kezdeményezés (GRI), az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok (SDGs), az ENSZ Globális Megállapodás szabványai és a klímaváltozással kapcsolatos pénzügyi közzétételekkel foglalkozó munkacsoport (TCFD) standardjai voltak mérvadóak. 

„Szenvedélyes csapatunknak és annak a szilárd törekvésünknek köszönhetően, hogy a ’fenntarthatóság úttörői’ legyünk, 2023-ban sikerült még jobban integrálnunk a fenntarthatóságot az üzleti folyamatainkba” – mondja Dr. Anja Rivera de la Cruz, a Vitesco Technologies fenntarthatóságért felelős igazgatója. „Az ezen szemléletmóddal átitatott munkánk eredményeként biztos alapot teremtettünk a jövőbeli törekvéseink megvalósításához.”

A vállalat 2023-ban többek között egy átfogó lényegességi elemzést is készített az európai vállalati fenntarthatósági jelentésre vonatkozó irányelvnek (CSRD) megfelelően, amely a 2023 júliusában publikált Európai Fenntarthatósági Jelentési Szabványokon (ESRS) alapult. A fenntarthatósági programot a lényegességi értékelés eredményeivel összhangban fejlesztették tovább. A meglévő hat központi téma – tiszta mobilitás, klímavédelem, erőforrás-hatékonyság és -körforgás, tisztességes munka és sokszínűség, felelős beszerzés és partnerségek, valamint munkahelyi egészségvédelem és biztonság – megerősítésre került, és hetedik elemként az üzleti etika és megfelelőség tárgyköre is bekerült a programba. A most közzétett fenntarthatósági jelentés is az említett témakörök szerinti struktúrát követi.

Fejlődésének mérésére a Vitesco Technologies olyan teljesítménymutatókat alkalmaz, mint az eNPS (a munkavállalók elégedettségének mérőszáma), a baleseti ráta, a hulladék-újrahasznosítási kvóta, valamint az elektrifikációs megoldások üzleti részesedése. A jelentés számos példán keresztül illusztrálja a fenntarthatóság szemléletének beágyazottságát a vállalat minden egyes szintjén.

A Vitesco Technologies fontos mérföldkövet ért el a 2023-as jelentési évben azzal, hogy a Science Based Targets initiative (SBTi) hitelesítette a vállalat rövid távú klímacéljait: a Vitesco Technologies azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2030-ra a 2019-es bázisévhez képest 100%-kal csökkenti a saját tevékenységeikből (Scope 1 és 2) származó üvegházhatású gázkibocsátást. Emellett a vállalat elkötelezett amellett, hogy 2030-ig a 2021-es bázisévhez képest 25%-kal csökkentse abszolút (Scope 3) kibocsátását. Ezen túlmenően a Vitesco Technologies célja, hogy az üvegházhatású gázkibocsátása a teljes értékláncot figyelembe véve 2040-re a nettó zéró szintet érje el.

www.vitesco-technologies.com 

www.linkedin.com/company/vitesco-technologies 

www.facebook.com/VitescoTechnologies 

www.instagram.com/vitesco_technologies 

- bdpst24.hu

Check Also

A Corvinus csatlakozott a Budapest Global városfejlesztési kezdeményezéshez

A Corvinus célja, hogy tudásmegosztással, nemzetközi kapcsolataival részt vállaljon a Budapest előtt álló lehetőségek kiaknázásában …