Cervantes Intézet: Ibériai Vonósok

  • Ősbemutató a Cervantes Intézet ingyenes klasszikus zenei koncertjén

Ignacio Tólcheff karmester és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból álló zenekara március 12-én Ibériai vonósok címmel adnak ingyenes koncertet a Cervantes Intézetben. Az esten spanyol zeneszerzők vonószenekarra írt műveiből válogatnak, többek között a fiatal zeneszerző, Salvador Sánchez Versos para una juventud melancólica című művének premierjét is meghallgathatják az érdeklődők. 

Tizenöt fős együttesével mutatkozik be a Cervantes Intézetben Ignacio Tólcheff karmester. Az Ibériai vonósok című koncert a spanyol zeneszerzők vonószenekarra írt műveinek gazdagságába enged betekintést. A koncert a 19. század eleji klasszikusoktól halad a kortárs művek felé. Az est a „spanyol Mozart”, Juan Crisóstomo de Arriaga művével indul. Majd olyan ritkaságokat hallhatunk, mint Andrés Gaos és Joaquín Turina egy-egy szerzeménye. A hangverseny Salvador Sánchez művének ősbemutatójával zárul.

További információ: https://cultura.cervantes.es/budapest/hu/cuerdas-ib%C3%A9ricas/167576 

- bdpst24.hu

Check Also

Már Magyarországon is kaphatók a HUAWEI WATCH GT 5 okosóra-modellek

Továbbfejlesztett egészségfigyeléssel és szinte professzionális sportfunkciókkal érkezik az új okosóra-sorozat, ötvözve a látványos kialakítást a …