Napelemes kerti lámpa: környezetbarát fény az éjszakában

A napelemes kerti lámpa egyre kedveltebb módja a kertek, közterek megvilágításának – ez pedig nem véletlen. Számos előnyük közül talán a legjelentősebb környezetbarátságuk és egyszerűségük. Íme, miért lehet jó választás akár a te kertedbe is!

Nincsenek kábelek

Ezen kerti lámpák általában egy leszúrható karóból és egy lámpafejből állnak, amelynek tetején egy kis méretű napelem található. Ezutóbbi a napos órák során összegyűjti a fényt, amit később energiává alakít át – ezzel működik a lámpa. Mivel az energiát maga a nap fénye adja, a napelemes kerti lámpák egyáltalán nem igényelnek energiaforrást, vagyis telepítésükkor nem kell a földben futó kábelekkel vesződni.

Egyszerű elrendezés

Ez természetesen azt is jelenti, hogy rendkívül egyszerű a telepítésük, hiszen csak a földbe kell szúrni, majd megvárni, amíg a nap során feltöltődik. Ezen kívül pedig áthelyezésük, átrendezésük is csupán ennyit igényel – nem kell az egész kert elektromos hálózatát feltérképezni vagy átszervezni.

Költséghatékonyság

Bár vitathatatlan, hogy a napelemes kerti lámpák általában valamivel drágábbak a hagyományos társaiknál, ez a különbség nagyon rövid időn belül megtérül. A napelemeknek köszönhetően a megvásárlás után egyáltalán nem szükséges pénzt fordítani a lámpák használatára vagy fenntartására, hiszen erről maga a Nap gondoskodik.

Biztonság

A napelemes kerti lámpák adta biztonság kétféle módon is értelmezhető. Egyrészt nem kell attól tartani, hogy egy kalandvágyó kisgyermek vagy egy rosszalkodó kisállat kiássa a földből a kábelt, ezzel pedig nemcsak a rendszerben, de önmagában is kárt tesz.

Másrészt pedig a lámpák bizonyos sötétség érzékelésekor önmaguktól felkapcsolnak – ezt kipróbálhatjuk úgy, hogy kézzel letakarjuk a napelemet. Ezáltal a kertünk biztonsága is jelentősen javítható, hiszen a kéretlen vendégek is inkább elkerülik a jól belátható területeket, valamint a sötétben történő balesetek esélye is kisebb lehet.

Számtalan stílus

Bár egyáltalán nem csak ezen termékekből érhető el számtalan szín és stílus variáció, egyértelműen előnye ezeknek a típusoknak is a sokszínűség. Az ANRO webáruházban például közel 100 napelemes kerti lámpa érhető el, mindegyikük más és más stílusban. A letisztult fém daraboktól kezdve a bohókás színes lámpákig rengeteg ajánlattal várnak. Válogass közülük kedvedre és találd meg a kertedhez – és önmagadhoz – leginkább illő darabot!

- bdpst24.hu

Check Also

Az Etele Plaza ismét az Év Bevásárlóközpontja

Az Etele Plaza-nak ítélték az Év Bevásárlóközpontja és a Store of the Year díjat az …