Sikeres tőkeemelést hajtott végre a VERTIKAL Group Nyrt.

Eredményes jegyzési időszakot követően tőkét emelt a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, környezetgazdálkodással foglalkozó VERTIKAL Group Nyrt. A társaság közel 94,8 millió darab új részvényt bocsát ki, mintegy 928 millió forint összkibocsátási érték mellett. A tőkeemelés a VERTIKAL tőkepiaci jelenlétének újabb mérföldköve, amelyet a társaság tervezetten, finanszírozási és fejlesztési tervei megvalósítása érdekében hajtott végre.

A jelentős múltra visszatekintő, 2023 januárja óta a Budapesti Értéktőzsde Xtend platformján jegyzett VERTIKAL Group Nyrt. a tőkeemelés keretében 94 787 650 darab törzsrészvényt bocsátott ki. A tőkeemelésben természetes és jogi személy befektetők vettek részt. A részvénykibocsátást követően az új részvények a BÉT Xtend platformon kerülnek bevezetésre.

A tőkeemeléssel tovább erősíti tőkepiaci jelenlétét a körforgásos gazdálkodási modellt elsők között megvalósítani kívánó VERTIKAL: a társaság tavaly februárban vezette be részvényeit a Budapesti Értéktőzsde középvállalati platformjára, a BÉT Xtendre, részvényeivel a kereskedés 2023. novemberében kezdődött meg. A társaság részvényárfolyama összesen 21 százalékos növekedéssel zárta a tavalyi évet, amellyel kiemelkedő emelkedést produkált a BÉT Xtend piacon. A VERTIKAL a Budapesti Értéktőzsde február 19-én indult, az Xtenden jelen lévő társaságok teljesítményét szemléltető XTEND indexébe, a harmadik legnagyobb súllyal bíró kibocsátóként. 

- bdpst24.hu

Check Also

A migráció kérdése az európai politika homlokterében

Egyre erőteljesebb fellépés az illegális bevándorlás leküzdésére Az uniós vezetők a mai naptól kezdődő kétnapos …