Milyen hatással lesznek a 2024-es lakberendezési trendek a fürdőszobánkra?

Azok, akik a 2023-ban aktuális trendek szerint tervezték meg a fürdőszobájukat, biztosan nagy hangsúlyt helyeztek a fenntartható és környezetbarát megoldásokra, és valószínűleg előnyben részesítették a minimalista dizájnt. Mindezt élénk színekkel, természetes anyagokkal és textúrákkal dobták fel, a technológiát pedig aktívabban integrálták, mint korábban bármikor. De mire számíthatunk idén?

Az alábbiakban sorra vesszük, hogy 2024-ben milyen lakberendezési trendek költöznek be a fürdőszobákba is. Ezek között biztos találhatunk olyanokat, amiket mi magunk is szívesen alkalmazunk, ha felújítást tervezünk.

Beköszöntenek a lágy árnyalatok 

Már az előző év végén kiderült, hogy 2024-es év Pantone színe a Peach Fuzz lesz. Ez egy lágy, puhaságot sugárzó, édeskés barackszín, ami melegséget és modern eleganciát sugároz. Hasonlóan népszerű lesz az Apricot Crush árnyalat is, ami szintén lágy és kellemes, de narancsosabb árnyalatú szín, mint a Peach Fuzz. Mindkettő remekül párosítható semleges, natúr színekkel, és a fürdőszoba számos pontján megjelenhet a textíliáktól kezdve a csempékig. 

Különleges formák és minták érkeznek

A lakás minden pontján, így a fürdőben is használhatunk geometriai mintákat. A geometriai megjelenésének helyet adhat a padló, a fal, vagy a csempe. A csempék között akadnak mintás darabok, de ez még nem minden: az egyszerű elrendezések helyett választhatunk extrább módszereket is a felrakásukra, hogy különlegessé tegyük a helyiséget! Például a vékonyabb típusú metrócsempéket nemcsak sorban helyezhetjük el, hanem úgy is, hogy halszálkamintát adjanak ki

2024-ben az íves felületek is helyet kapnak a fürdőszobákban. Egyre több helyen jelennek majd meg íves lámpatestek, amelyek trendi, modern hangulatot is kölcsönöznek a helyiségnek. De az ívek formát ölthetnek egy szabadon álló kádban is, ami kétségtelenül a fürdőszobánk éke lesz. 

Kizöldül a tér

Az elmúlt években egyre inkább jellemzővé vált, hogy az emberek visszavágynak a természetbe, igyekeznek elbújni a város rohanása elől – és az otthonukat is ennek megfelelően alakítják ki. Mindez a biofil trend kialakulását eredményezte, ami egyet jelent azzal, hogy az otthonunkat egyre több zöld növénnyel dobjuk fel. Ez az irányzat 2024-ben is velünk marad, és bátran alkalmazhatjuk a vizes helyiségekben is. Elhelyezhetünk egy-egy cserepes növényt, de akár élő növényfalat is kialakíthatunk, ha exkluzív megjelenést szeretnénk adni a fürdőnknek. 

Egyedi csempékben gyönyörködhetünk

Arról már volt szó, hogy a geometrikus minták megjelenhetnek a csempéken is, illetve hogy hódít az egyes elemek különleges formában történő felragasztása. De arra még nem tértünk ki, hogy milyen csempéket érdemes beszerezni, ha igazán divatkövetők szeretnénk lenni. Nos, 2024. kétségtelenül a Zellige csempék éve lesz: ezek a rusztikus hatású, kézzel készített, drámai hangulatot kölcsönző elemek bármelyik fürdőszobát valódi oáziássá alakítják. De a fent már említett metrócsempékkel sem lőhetünk mellé. 

Alkalmazhatunk fényűző részleteket

Amennyiben szeretjük a pompát, a ragyogást és a fényűzést, 2024-ben ezeknek is hódolhatunk. Persze nem kell azonnal márványlapokkal kirakni az egész helyiséget vagy aranyozott tapétával lefedni a falakat, sokkal kisebb léptékben is integrálhatjuk ezt a stílust. Például feltehetünk a falra egy látványosan díszített aranyozott keretben álló tükröt vagy választhatunk egy lenyűgöző szabadon álló kádat is. 

Otthonosabbá tehetjük

A biofil stílussal összhangban, csakúgy mint tavaly, idén is helyet kapnak a lakásokban a természetes anyagok – vagyis az olyan otthonosságot sugárzó részletek, mint a fa elemek. Egy organikus fából készült bútordarab vagy fali dísz  kellemes, lakályos érzést kelthet bennünk, és ellensúlyozhatja a fürdő ridegebb részeit. 

Néhány különleges megoldás, amivel feldobhatjuk a teret

Idén egyre több lakberendezési magazinban vagy online platformon láthatunk majd eddig szokatlannak számító megoldásokat. Ilyenek például a szeparált mosdókagylók: a megszokott egyfős vagy a hosszított, dupla elrendezés helyett inkább a különálló megoldás hódít. Ez nemcsak praktikus, de nagyon látványos is! Nagy népszerűségnek örvendenek a lebegő polcok és mosdók is, amelyek jól mutatnak és a takarítást is könnyebbé teszik.

Ezenfelül egyre több helyen láthatunk olyan tükröket, amelyeket háttérvilágítással látnak el. De divatosak lesznek a fémes részletek és a kézzel készített, rusztikus apróságok is. 

Mielőtt letennénk a voksunkat egy-egy irányzat mellett, gondoljuk át, hogy az adott trend mennyire illik hozzánk, mennyire néz ki jól a saját otthonunkban. A divat követésével nincs semmi baj, de csak addig érdemes foglalkozni vele, amíg jól érezzük magunkat a kész fürdőszobában!

- bdpst24.hu

Check Also

Több mint 20 ezren látogattak ki a 11. Kürtőskalács Fesztiválra

3 nap, rekordszámú látogató, több mint 9500 darab eladott kürtőskalács és végtelen örömteli pillanat. Október …