A csehek kerti sörözésre készülnek a tavasz közeledtével

  • A magyarok és szlovákok ablaktisztításra, a szlovének futásra, a románok felújításra

Egyértelműen a szép időre készül Magyarország és a régió az Árukereső.hu legfrissebb adatai alapján, ugyanis jelentősen megugrott a kerti eszközök és kültéri termékek kereséseinek száma. A változások rávilágítanak arra, hogy még ha hűvös is van egy picit, az emberek már tudatosan a tavaszra készülnek.

Itthon több mint kétszeresére nőtt a levélszellőztetők iránti érdeklődés, és 75%-kal ugrottak meg a fűmag keresések. 50%-os az ugrás az ablaktisztítóknál, és közel 70%-os a kültéri festékeknél. Plusz, ha már a kertbe vonulunk, egy jó kávét is elfogyasztanánk, ugyanis majdnem 3-szor többen kerestek török kávéfőzőket.

Csehországban a kerti szórakozás került fókuszba, ugyanis több mint 6-szor annyian kerestek trambulinokra. 40-60% közötti a növekedés az üvegházak, kerti bútorok, medencék, valamint virágcserepek és -ládák esetében. Szlovákiában a top termék több mint 3-szoros ugrással az ablaktisztító, amit kb. 70%-os növekedéssel követnek maguk az ablakok és a kávéasztalok. Nem akkora mértékben, de kb. 25%-kal nőtt az érdeklődés itt is a virágtárolók iránt, ahogy a műtrágya is fókuszba került.

Romániában 42-69% közötti a növekedés a csempék és padlóelemek, az elektromos kéziszerszámok, a fűnyírók, a hasítógépek és a napelemes rendszerek esetében, míg a horvátoknál az elektromos sövényvágó ollók (44%), a robogók (21%), a kultivátorok (26%), a kültéri padlók (75%), a teraszbútorok (67%) és a gyerek triciklik (55%) lettek egyre népszerűbbek. Szlovéniában több mint kétszeres a női futócipők keresésének száma, míg ez az arány 74% Szerbiában – ahol 53%-kal többen kutattak férfi edzőcipőket is.

A számok rávilágítanak arra, hogy a kisebb termékektől a nagyokig kutatják Magyarország és a régió fogyasztói a legjobb árakat, így amint beköszönt a valódi tavasz, kezdhetik az időtöltést a kertben, az udvaron és kinn a természetben.

Árukereső.hu

- bdpst24.hu

Check Also

ДEVA – Nyárzáró koncert

október 4., péntek, 19:00 – Várkert Bazár, Öntőház udvar Takács Dorina, vagyis Дeva, üstökösként robbant …