Együtt erősebbek vagyunk a rák elleni küzdelemben

  • Rákellenes Világnap, február 4.

Egészségügyi szakemberek, civil szervezetek és az érintett közösségek világszerte összefognak a rák elleni küzdelemben. Ez a nap arra emlékeztet minket, hogy a rák globális, nemzetközi probléma, amely minden kontinensen érinti az emberek életét. 

Nem véletlen, hogy az Európai Unió európai rákellenes programja (Europe Beating Cancer Plan) és az európai rákellenes misszió (Cancer Mission) kiemelt egészségügyi problémaként kezeli az onkológiát és a programok egyik zászlóshajója, hogy 2025-ig minden európai uniós országban létrejöjjön legalább egy mindenre kiterjedő, úgynevezett komprehenzív onkológiai központ. Ezen a területen Magyarország a kelet- és közép-európai régióban mintaként szolgál, hiszen régiónk első komprehenzív onkológiai központja 2008 óta az Országos Onkológiai Intézet (OOI). Az OOI nemcsak hazánk vezető onkológiai, diagnosztikai, terápiás, oktatási és kutatási központja, hanem az európai uniós pályázatok segítségével motorja és koordinátora lehet a hazai és közép-kelet-európai országok komprehenzív onkológiai központjainak és azok hálozatának kialakításában.     

Az Országos Onkológiai Intézet célja mindennapi tevékenységével és elkötelezettségével, hogy hozzájáruljon a társadalmi tudatosság növeléséhez, előtérbe helyezve a daganatos betegségek megelőzését, szűrését és korai felismerését, leghatékonyabb kezelését és az érintett közösségek támogatását. Az intézet minden munkatársa arra törekszik, hogy a betegek részére biztosítsa a legmagasabb színvonalú ellátást és támogatást a daganatos betegség elleni küzdelemben.

A társadalmunkra nehezedő rákteherrel szemben csak társadalmi összefogással, kormányzati támogatással és a civil és betegtámogató szervezetek bevonásával vehető fel sikerrel a harc. Továbbra sem engedhetünk az OOI által összeállított Nemzeti Rákellenes Program fő célkitűzéséből: 2030-ig együtt 10%-kal csökkenthetjük a daganatos betegségek okozta halálesetek számát!  

Az Országos Onkológiai Intézet mindennapi tevékenységével és elkötelezettségével célja, hogy hozzájáruljon a társadalmi tudatosság növeléséhez és az érintett közösségek támogatásához. Az intézet minden munkatársa arra törekszik, hogy a betegek részére biztosítsa a legmagasabb színvonalú ellátást és támogatást a daganatos betegség elleni küzdelemben.Az Országos Onkológiai Intézet mindennapi tevékenységével és elkötelezettségével célja, hogy hozzájáruljon a társadalmi tudatosság növeléséhez és az érintett közösségek támogatásához. Az intézet minden munkatársa arra törekszik, hogy a betegek részére biztosítsa a legmagasabb színvonalú ellátást és támogatást a daganatos betegség elleni küzdelemben.Az Országos Onkológiai Intézet mindennapi tevékenységével és elkötelezettségével célja, hogy hozzájáruljon a társadalmi tudatosság növeléséhez és az érintett közösségek támogatásához. Az intézet minden munkatársa arra törekszik, hogy a betegek részére biztosítsa a legmagasabb színvonalú ellátást és támogatást a daganatos betegség elleni küzdelemben.Az Országos Onkológiai Intézet mindennapi tevékenységével és elkötelezettségével célja, hogy hozzájáruljon a társadalmi tudatosság növeléséhez és az érintett közösségek támogatásához. Az intézet minden munkatársa arra törekszik, hogy a betegek részére biztosítsa a legmagasabb színvonalú ellátást és támogatást a daganatos betegség elleni küzdelemben.Az űrlap teteje

- bdpst24.hu

Check Also

A MOMkultban nyílik ki a hírességek postaládája

Visszatér a Beszélő levelek  Közel négy év szünet után, 2024. március 28-án újra kinyílik a …