60 ezer fiatal vett részt a legnagyobb felsőoktatási seregszemlén

  • Látogatói rekord dőlt az Educatio szakkiállításon

Látogatói rekord született a legnagyobb hazai felsőoktatási seregszemlén: 60 ezer diák vett részt csütörtöktől szombatig a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

Látogatói rekord született a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK népszerű felsőoktatási rendezvényén, a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont “A” csarnokában csütörtöktől szombatig 60 ezer diák vett részt, megismerkedve a közel 150 kiállító kínálatával, programjaival, aktivitásaival.

Soha ennyi fiatal nem érezte még ennyire fontosnak, hogy személyesen tájékozódjon a jövőjét illető kérdésekben. Az esemény legnagyobb értéke számukra, hogy szinte az összes magyar felsőoktatási intézményt megismerhetik. Arról is képet adunk, hogy milyen lehetőségeket, alapokat kínál a későbbi, munkaerőpiaci sikerekhez a kiválasztott egyetem, hiszen egyre több munkáltató, munkaerőpiaci szereplő is jelen van az eseményen” –Budai Marcell, a HÖOK kommunikációs vezetője. 

Az Educatio egyedülálló lehetőséget nyújt a középiskolás diákok, illetve továbbtanulni vágyók számára ahhoz is, hogy személyesen is információt gyűjthessenek a felsőoktatási intézmények hallgatóitól, oktatóitól a felvételiről, az egyes szakokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézményi szolgáltatásokról, akár a szabadidős tevékenységekről is.

- bdpst24.hu

Check Also

A következő nemzedékek reálértelmiségét nevelik

most őket díjazzák 2,5 millió forinttal 24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a …