Nagy-Kálózy Eszter zenés vacsoraest az Orfeumban ‘Ne kérdezd ki voltam’

Az Orfeum miliője adta az ihletet Nagy-Kálózy Eszter Kossuth-díjas színésznő és Vörös Róbert rendező által megálmodott Karády Katalin dalaira épülő önálló est budapesti bemutatójához. A zongorakísérettel és némi prózával tarkított produkció időutazásra invitálja nézőit és elrepít mindenkit a 40-es évekbe. 
 „A hetvenes évek közepén történt…apukám megvette Karády Katalin lemezét, akit addig nem lehetett hallgatni, sem megnézni moziban, ugyanis pár évtizedig be volt tiltva. Apukám imádta a mély, búgó hangját… anyukám nem nagyon örült, hogy ez a „végzet asszonya” beköltözött hozzánk, de azért hagyta. Így ismertem meg én is ezeket a dalokat. Elkezdtem énekelni a fürdőszobában, elkezdtem „búgni”, törülközőt csatoltam a hajamra, hogy hosszabbnak tűnjön, és úgy éreztem, ez a végzet asszonya jelenség bennem is megvan. Aztán eltelt 25 év, és Bacsó Péter felhívott, hogy szeretné, ha elmennék a Hamvadó cigarettavég c. film szereplőválogatására… Véletlen ez? Szerencse? Valami több? És most itt állok újra e csodás dalok bűvöletébe bújva…”

Zongorán közreműködik: Mester Dávid
Rendező: Vörös Róbert

Fotó: Vígszínház – Emmer László

- bdpst24.hu

Check Also

Szenvedélyes szurkolókra koccint a Heineken®

A holland sörmárka a szurkolói előítéletek megdöntésére fókuszál legújabb kampányával A Heineken® elindította “Cheers To …