Vajon megéri a sima laptopokat gamer játékokhoz használni?

  • Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit érdemes tudni erről a témáról.

Megéri a laptopot videójátékra használni?

Erre a kérdésre nehéz választ adni, hiszen minden laptopot más célra gyártanak, univerzális változat nincs, de amíg gyártottak univerzális változatot, azok sem váltak be igazán.

Érdemes-e laptopot csak játékra vásárolni?

Akkor ha tényleg játékra használjuk a laptopot tudni kell, hogy ilyen esetben a laptop folyamatosan a maximum teljesítményen pörög, ezért könnyen előfordulhat, hogy időszakosan pótolni kell némelyik alkatrészét a laptopnak. Szerencsére már egyszerűen beszerezhető, akár webshopból is megrendelhető bármelyik alkatrésze.

Melyek a legfontosabb alkatrészei a gamer laptopoknak?

Játék közben az akkumulátor sokkal gyorsabban merül, ezért hamarabb elhasználódhat, a ventilátor maximum fordulatszámon  pörög, a gépház átforrósodik és a videochip is forró lesz.

Akkor ha kifejezetten gamer laptopba keresünk akkumulátort, a dell latitude akkumulátor ajánlható minőségi termék, amely jól bírja az erős igénybevételt. Az erős igénybevétel miatt több por is kerülhet a készülékbe, amit hosszú távon nem ártalmatlan a gép működése szempontjából.

Az, hogy ezek a tényezők ártalmasak-e a készülékre, akkor dönthető el igazán ha figyelembe vesszük a kialakítását.  Ma már elérhetők olyan gamer laptopok, amelyeket ilyen célra terveztek, ezekben már jó minőségű videokártya található a videochip helyett. Ezek a számítógépek sokkal jobb hűtéssel rendelkeznek, mint a nem játékra tervezettek, így nem fognak túlmelegedni az erős igénybevétel miatt, de az akkumulátorokat is a nagy terheléshez igazítva alakították ki.

Abban az esetben ha egy átlagos kategóriájú laptopot használunk játékra, a készülék teljesítménye romolhat, idővel gyakran fordul elő meghibásodás. Ezeket a gépeket elsősorban irodai munkára vagy átlagos mindennapi felhasználásra tervezték. Játékok futtatásához több specifikációra is oda kellene figyelni, de ezek a laptopok arra nem alkalmasak.

A hétköznapi laptopokban a videochipek az alaplapon találhatóak, forrasztással rögzítve, így ennek a cseréjére vagy a bővítésére nincs lehetőség. Ezért ennek a túlhajtása nagyon költséges és bonyolult lehet. Így sokkal előnyösebb egy játék céljára kifejlesztett gamer laptop használata.

A processzor is fontos tényező a játékok szempontjából, de általában egy 2 magos legalább 2 GHz-es processzor, főként ha az már új generációs, már elég a játékhoz, főként egy legalább 8 GB memóriával.

Annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki nagyobb meghibásodásai a laptopnak, érdemes figyelembe venni a készülékünk lehetőségeit. Jobb elkerülni a készülékek megerőltetését mert egy komolyabb probléma megoldása magasabb költségekkel is járhat.

Összegezve

Abban az esetben ha mindenképpen játszani szeretnénk, akkor sokkal jobb ötlet ha beszerzünk egy gamer laptopot amit játékra terveztek, mintha egy átlagos laptopot használnánk. Mivel a lehetőségek számtalanok a beszerzéshez érdemes alaposan körülnézni a gyártók között, hogy a nekünk megfelelőt ki tudjuk választani.

- bdpst24.hu

Check Also

Ohrid: szemben a végtelen halogatás perspektívájával

Közös magyar–észak-macedón kormányülés volt szeptember 27-én Ohridban. A tanácskozás egyik fő témája Észak-Macedónia Európai Unióhoz …