Egész Székelyudvarhelyet megrendítette a tragikus kollégiumomlás

„Diákkorunk bástyája omlott össze”

Négy diák rekedt a romok alatt, amikor hétfő délután összeomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának egy része. Hármukat kimentették, egyikük állapota válságos, negyedik társuk azonban tragikusan életét vesztette a rettenetes balesetben.

„Nincsenek rá szavak, hogy érzem magam a szörnyű hírek óta. Az első pillanattól kezdve követtem a történéseket, ugyanis egy volt, pedagógus osztálytársam folyamatosan tudósított” – mondja András Tünde, a Vitéz Kürtős társtulajdonosa, akit diákkora számos emléke és kürtőskalács vállalkozása is Székelyudvarhelyhez köti.

„Maga az épület összeomlása is rendkívül megrázott, mert ugyan lakója nem voltam, de a kollégium minden szegletét ismertem. Ugyanis a Benedek Elek Tanítóképző kollégiumával szomszédos, ahol több évet eltöltöttem és sokat jártunk át a barátainkhoz a gimnázium bentlakásába. Azonban amikor megtudtam, hogy az épületomlás során diákok is tartózkodtak a falak között, még inkább megijedtem, ugyanis több rokon és ismerős gyereke lakik ebben a kollégiumban. Percről percre izgultam a bent rekedt tanulókért, főleg, amikor kiderült, hogy a volt osztálytársam gyereke és a keresztanyám unokája is bent volt a történtek idején. Szerencsére ők épphogy ki tudtak szaladni az épületből, amikor észlelték, hogy repedeznek a falak, egy szál pólóban rohantak ki a kollégiumból, és ugyan mindenük odaveszett, de ők épségben kijutottak” – folytatja Tünde.

András Tünde, a Vitéz Kürtős társtulajdonosa

„A négy bent ragadt diákért tovább izgultunk, szörnyű volt látni a képsorokat, tudósításokat egy olyan ikonikus épületről, amely diákkorunk bástyája, mentsvára volt. Amikor sikerült megtalálni a négy diákot, egy kicsit megkönnyebbültem, de sajnos hamar kiderült, hogy az egyik 17 éves fiút már nem tudták újraéleszteni, és az egyik lány állapota azóta is válságos. Erre egyszerűen nincsenek szavak, egész Székelyudvarhely gyászol és velük együtt mi is, valamint igyekszünk a segélyszervezeteken keresztül adományokkal is segíteni. Együtt érzünk a megrémült diákokkal és az elhunyt fiú szeretteivel és imádkozunk a három diák felépüléséért.”

- bdpst24.hu

Check Also

Már Magyarországon is kaphatók a HUAWEI WATCH GT 5 okosóra-modellek

Továbbfejlesztett egészségfigyeléssel és szinte professzionális sportfunkciókkal érkezik az új okosóra-sorozat, ötvözve a látványos kialakítást a …