Somhegyi Krisztián kétszeresen jótékonykodott a BioLife plazmaközpontjában

A BioLife nyolc városban lévő összesen tíz plazmaközpontja ebben az évben is részt vesz a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett karácsonyi Cipősdoboz Akcióban. Somhegyi Krisztián a Lurdy bevásárlóközpontban található BioLife plazmaközpontban adta át ajándékkal teli cipősdobozát, majd vérplazmát is adott. A BioLife 10 plazmaközpontja mindenkit vár december 18-ig, aki karácsonyi cipősdobozzal szeretne segíteni rászoruló gyerekeken.

Idén is megszervezte a Baptista Szeretetszolgálat a karácsonyi Cipősdoboz Akciót, amelyben a segíteni szándékozók ajándékokkal teli cipősdobozokat adhatnak át különböző hazai gyűjtőpontokon. Az adományokat a Szeretetszolgálat juttatja el oda, ahol az igazán rászorulók várják, így többek között gyermekotthonokba, nagycsaládos szervezetekhez, kórházakba, sérült gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolákba.

Ebben az évben harmadik alkalommal csatlakozik a BioLife a Cipősdoboz Akcióhoz, hogy a nyolc különböző városban – Budapesten, Debrecenben, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett és Szegeden – működő plazmaközpontjait felajánlja átvevőhelyként, ahol bárki leadhatja a maga cipősdobozát.

„Ismét nagy örömmel csatlakoztunk a Cipősdoboz Akcióhoz. A cégünk szellemiségéhez igazán közel áll az adományozás, mivel a plazmaközpontjainkban vérplazmát gyűjtünk, amely számos létfontosságú terápia mással nem helyettesíthető alapanyaga. Az önkéntes donorjaink egyik legfőbb motivációja az, hogy segítsenek másoknak” – mondta Dr. Nyerges Judit, a BioLife Plazma Hungary Kft. ügyvezetője.

Somhegyi Krisztián a TV2 sikerműsoraiban is szereplő volt élsportoló a BioLife Lurdy plazmaközpontban adta át cipősdobozát – és ez alkalomból plazmát is adott. „Szívesen és rendszeresen jótékonykodom, és örömmel veszek részt a Cipősdoboz Akcióban, hogy ezzel is segíthessek egy nehezebb sorsú kisgyermeket. Eljötten, hogy itt adjam le a cipősdobozba összekészített ajándékot” – mondta Krisztián. „Már korábban is hallottam a vérplazmaadás fontosságáról, és szívesen vállaltam, hogy részt veszek ennek az ügynek a népszerűsítésben, mert ezzel hozzájárulhatok súlyos, gyakran gyógyíthatatlan betegségben szenvedő emberek gyógyszeres terápiájához. Gondoltam, hogy itt az alkalom arra, hogy kétszeresen is jótékonykodhatok, így amellett, hogy átadtam a cipősdobozomat, plazmát is adtam.”

A vérplazma mással nem helyettesíthető alapanyaga olyan készítményeknek, amelyekkel többek között vérzékeny betegeket, immunhiánnyal élőket, súlyos égési sérülteket, máj- és vesebetegeket, valamint hepatitisz B-ben szenvedőket kezelnek. A vérplazmát nem lehet mesterségesen előállítani, annak egyetlen forrását az önkéntes donorok jelentik. Bárki kerülhet élete során olyan helyzetbe, hogy életmentő plazmakészítményre szorul, mert baleseteket követően, és a műtétek során is szükség lehet ezekre a készítményekre.

„Cégünk mottója az ’Emberség, teljes élet’, ami olyan értékrendet fejez ki, amelybe jól illeszkedik a Cipősdoboz Akcióban való részvétel és az adományozás” – mondta Dr. Nyerges Judit. „Nagyon örülünk, hogy Krisztián nálunk adja le a cipősdobozát, és köszönjük, hogy plazmaadónak is jelentkezett. Reméljük, hogy sokaknak meghozzuk a kedvét a plazmaadásra, de természetesen ettől függetlenül is nagyon szívesen várjuk a cipősdobozokat.”

„A plazmaadás a véradáshoz hasonló, teljes mértékben biztonságos folyamat” – magyarázta Dr. Nyerges Judit. „Egészséges, 18 és 60 év közötti, 50 és 150 kg közötti súlyú felnőttek adhatnak plazmát. Plazmaadáskor csak a vérplazmát veszik le a donortól, a vér többi alkotóelemét visszaáramoltatják a donor szervezetébe, ezért vérplazmát jóval gyakrabban lehet adni, mint vért – egy évben akár 45-ször is. Ugyanakkor, aki rendszeresen ad plazmát, a plazmaadás folyamatát képező orvosi vizsgálatoknak köszönhetően folyamatosan tisztában lehetnek az egészségügyi állapotukkal.”

További információk az országszerte található plazmaközpontok pontos címéről és a cipősdobozok összeállításáról a következő linken találhatók: www.teddmegmost.hu/ciposdoboz

- bdpst24.hu

Check Also

Gyermekvédelemben élő fiatalok számára biztosít karrierlehetőséget a JYSK

A JYSK Magyarország kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, különösen a hátrányos helyzetű fiatalok támogatását. …