Karácsonyi adománykampány az egyszülős családoknak, az egyszülős családokért 

  • Sportolók az egyszülősökért  

Karácsony közeledtével az Egyszülős Központ – támogatói felajánlásoknak köszönhetően – 200 vidéki és 200 budapesti egyszülős családot lep meg az ünnepekre egyenként 40 ezer forintos ajándékcsomaggal. A vármegyeszékhelyek prominens sportolóinak és sportegyesületeinek segítségét kértük ahhoz, hogy a vidéken élő családoknak is el tudjuk juttatni a csomagokat. Felhívásunkra országos összefogás alakult ki, a nagykövetek minden vármegyébe elviszik az ajándékokat, ahol a szülők át tudják azokat venni.  

Már hagyománynak számít, hogy minden évben karácsonyi adománygyűjtő kampányt indítunk, amelynek célja, hogy az ország különböző vármegyéiben élő, nehéz helyzetű egyszülősök közül legalább 400 család boldogabban tölthesse az ünnepeket. Az ajándékok eljuttatásához segítségre volt szükségünk, ezért ebben az évben „Sportolók az egyszülősökért” címmel kampányt indítottunk: az Egyszülős Központ karácsonyi nagyköveteinek kértünk fel az ország különböző vármegyéiből sportolókat és sportegyesületeket, akik a saját városukban adják át az általunk összekészített ajándékcsomagokat. A felkérést kivétel nélkül minden megkeresett sportoló és sportegyesület elfogadta, így minden vármegyébe tudunk csomagot küldeni az egyszülős családoknak. Az adománykampány fő támogatója a Henkel Magyarország, a csomagok tartalmát mellettük a Nestlé, az Erste Bank Social Banking, a BioTechUSA, a MAVIR Zrt. és az Index támogatásából állítottuk össze.

A mai napon a nagykövetek átvették az Egyszülős Központ karácsonyi csomagjait, hogy karácsonyig 200 vidéken élő egyszülős családnak eljuttassák azokat.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője köszöntőjében elmondta: Magyarországon több mint 300 ezer családból hiányzik az egyik szülő és ezeknek a családoknak a 40%-a nehéz helyzetben él. A karácsony közeledtével még fájdalmasabb tud lenni ez a hiány. Az Egyszülős Központ idén 16 millió forint értékű ajándékkal kedveskedik az egyszülős családoknak, hogy szebbek legyenek az ünnepek. Ezek az ajándékok nem juthatnának el a vidéki családokhoz a nagykövetek segítsége nélkül, akik azonnal elfogadták a kérésünket.

Az eseményen dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára elmondta: A sportolók, miközben világraszóló sikereikkel nemzeteket tesznek büszkévé, milliók számára válhatnak példaképekké. Azonban nagyon fontos, hogy nagy bajnokaink felismerjék, a népszerűség, az ismertség, amit a sport által kapnak, egyben nagy felelősség is, és jól kell felhasználniuk. Hogy a rájuk irányuló figyelem segítségével társadalmilag fontos ügyek mellé is oda kell állniuk. Így válhatnak a sportpályák után a civil életben is példaképekké. A „Sportolók az egyszülősökért” kezdeményezésnek hála most sportcsillagainknak is lehetőségük van egy fontos társadalmi ügyre felhívni a figyelmet, és nagy öröm, hogy ilyen sokan csatlakoztak.

Az ajándékcsomagokat az alábbi sportolók és sportegyesületek képviselői juttatják el a vidéken élő egyszülős családoknak:  

Bács-Kiskun vármegye Boronkay Péter Világ– és Európa-bajnok paratriatlonista
Baranya vármegye PVSK  
Békés vármegye Békéscsaba 1912 ELŐRE  
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye Gergely István parasportoló, kerekesszékes vívó
Csongrád-Csanád vármegye Pick Szeged Kézilabda  
Fejér vármegye Fehérvár FC Kft.  
Győr-Moson-Sopron vármegye Vincze Ottó válogatott labdarúgó
Hajdú-Bihar vármegye Makray Balázs labdarúgó, a DVSC Futball Zrt. elnöke
Heves vármegye Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye Karakas Hedvig Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes magyar cselgáncsozó
Komárom-Esztergom vármegye Luterán Fanni

Luterán László

atléta
Nógrád Vármegye SBTC Egyesület  
Somogy Vármegye Kaposvári Honvéd Sportegyesület  
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye Nyíregyháza Spartacus FC  
Tolna vármegye Deregán Gábor a MOB Fair Play Bizottságának főtitkára
Vas vármegye Király Gábor válogatott labdarúgókapus
Veszprém vármegye Nagy László válogatott kézilabdázó
Zala megye Végh Gábor a Zalaegerszegi TE FC elnöke

A kezdeményezés mellé állt Szász Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó. 

- bdpst24.hu

Check Also

Konyhai és háztartási termékek karácsonyra a Rossmannból

Ideen Welt és Flink&Sauber kollekció a Rossmann-nál – Vásárolj, gyűjts pontokat és nyerj! Elindult a …