A legjobb irodaház: FIABCI Építészeti Nívódíjat nyert a MOL Campus

  • A magyarországi irodaház-fejlesztések legjobbjának választotta a MOL Campust a Nemzetközi Ingatlanszövetség
  • A díj egyszerre szól az épület egyedi külső formavilágának, fenntartható megoldásainak és közösségközpontú belső kialakításának
  • A magyar győzelem megnyitotta az utat a MOL Campus előtt a FIABCI World Prix d’Excellence jövő évi szingapúri globális döntőjében történő részvételhez

Irodaház kategóriában az első, az összes kategóriát tekintve pedig a harmadik helyet szerezte meg a MOL Campus a FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) magyarországi építészeti projekteket díjazó pályázatán. Az egyedi formavilágáért, illetve korszerű és fenntartható belsőépítészeti megoldásaiért elismert irodaépület a rangos díj révén a jövő évi nemzetközi döntőben, Szingapúrban képviselheti majd Magyarországot és a magyar építészetet. 

A párizsi székhelyű, 1951-ben alapított Nemzetközi Ingatlanszövetség idén huszonötödik alkalommal hirdette meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot; a neves hazai és a nemzetközi szakemberekből álló zsűri 11 kategóriában díjazta a legkiemelkedőbb magyar ingatlanfejlesztéseket. A díjakat november 22-én adták át a Néprajzi Múzeumban. A jubileumi díjátadón részt vett a FIABCI globális elnöke, Budiarsa Sastrawinata, a szervezet Európai Regionális Bizottságának elnöke, Felice Tufano, valamint Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára. A neves külföldi vendégek személyes bejáráson is megismerkedhettek a MOL Campus egyedi adottságaival.

„A MOL Campus a MOL stratégiájának szimbóluma. Egyedülálló formában fogja össze a 28 emeletes tornyot és a hozzá tartozó pódiumot. A belső terek kialakításakor elsődleges szempont volt, hogy a MOL olyan modern és fenntartható munkahelyet hozzon létre, amely támogatja az együttműködést. A zöld terek az egész épületben megjelennek, így hozva közelebb a természetet a munkahelyhez. Az épület a legtöbbet hozza ki környezetéből, így nem csupán fenntartható megoldást, de mind Budapest, mind Magyarország számára új viszonyítási alapot is kínál. Sikeresen megszerezte mind a LEED Platinum, mind a BREEAM Excellent minősítéseket” – ezeket a gondolatokat emelte ki az idei magyar díjakról szóló közleményében a MOL Campus nyertes pályázatáról a FIABCI. 

A MOL emblematikus budapesti központja az irodaházak mezőnyében szerzett első helyezés mellett az összetett kategóriában a harmadik helyezést érte el, amivel jogot szerzett a FIABCI nemzetközi pályázatának jövő évi szingapúri döntőjében történő részvételre is. Az épület így egy olyan közegbe viszi el Magyarország, Budapest és a nemzetközi nívójú hazai építészet hírét, ahol kiemelt jelentősége van a fenntartható üzemeltetési megoldásoknak, a közösségi munkát szolgáló belsőépítészeti kialakításnak, illetve a nagyközönség számára nyújtott közösségi szolgáltatásoknak. 

Ilyen, a publikum számára is nyitott szolgáltatások a MOL Campusban a baba-mama szoba, szépségszalon, vagy a SkyDeck látogatóközpont az épület 29. emeleti tetőteraszán. 

Éttermek és kávézók tekintetében is széles a paletta, Magyarország legmagasabb irodaépületében helyett kapott például a környék irodistáinak is kedvező, business lunch menüvel is szolgáló Zazie bisztró, vagy a régió egyik legnagyobb kávézóláncának számító Fresh Corner kávézó is működik az épület földszintjén. 

A bisztró jellegű szolgáltatások mellett a minőségi gasztronómiai élményeket kínálja a közelmúltban megnyílt VIRTU Restaurant is az épület 28. emeletén, amely nem csak kivételes panorámájával hódít, hanem – igazodva a MOL régiós szerepéhez és küldetéséhez – a környező országok konyhakultúráját ötvözi a klasszikus magyar ízekkel, illetve a kiemelkedően széles, a térség borait is felölelő borválasztékkal.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy olyan rangos mezőnyben kerülhettünk a legjobbak közé, ahol többek között az Operaház felújítása, vagy a kiemelt műemléki védelmet élvező belvárosi Matild Palota renovációja is szerepelt. Az ilyen elismeréseknek különös súlyuk van, hiszen ez egy szakmai elismerés, ahol olyan visszajelzést kapunk a munkánk minőségéről, amely megerősíti, hogy az inspiratív, modern külső és belső terek megalkotása mellett Budapest világvárosi arculatát is alakítottuk.

Bízom benne, hogy ez az igényesség és elhivatottság jövőre a FIABCI World Prix d’Excellence globális döntőjében is elismerésre talál majd” – fogalmazott Varga Péter, a MOL Campus ügyvezetője. 

Az épület további elismerésben részesült a Portfolió Property Awards díjkiosztóján is december elején: a Portfolió csapatának egybehangzó döntése értelmében a Portfolió Property Awards különdíjasa lett a MOL Campus irodaház. 

- bdpst24.hu

Check Also

Afrikától Bonchidáig – a nemzetközi rádiók után végre digitálisan is pörgethetjük a Qualitons új lemezét

A tavaly december óta újra aktív The Qualitons tavasszal telt házas koncerten mutatta be negyedik …