Mennyit keresnek a legnépszerűbb futball legendák?

A futball nem csak sport, hanem hatalmas üzlet, ahol a legnagyobb legendák nem csak a zöld pázsiton halmoznak fel hatalmas vagyonokat. Ebben a cikkben olyan legendás játékosokról mesélünk, akik nemcsak futballban, hanem anyagilag is kiemelkednek a többiek közül.Mennyit keresnek és mik a bevételi forrásaik? Ezek a kérdések körbejárták a futballrajongók világát, most pedig a számok világába merülünk, hogy megfejtsük a futballpályán túli titkokat.

Forrás: unsplash.com

Elmondjuk, hogyan tudták a leghíresebb játékosok kinyitni az ajtót a gazdagság birodalmába, és hogyan áramlik be a vagyon számláikra. Gazdagság és hírnév, tehetség és befektetés – mindez egyetlen cikkben összegyűjtve, hogy megmutassa, a futball több, mint egy sport.

Kylian Mbappé: A francia focicsillag

Kylian Mbappé jelenleg az egyik legfényesebb csillaga a futball égboltján, és a számai is ezt tükrözik. Mbappé a Paris Saint-Germainben és a francia válogatottban játszik, és éves jövedelme lenyűgöző: 128 millió dollár. Ebből a hatalmas összegből 110 millió dollár származik a fizetéséből és az aláírási bónuszokból. Azonban a pénzszerzési képessége nem merül ki itt: Mbappé további 18 millió dollárt zsebel be évente olyan számos híres márkától, mint a Nike, Dior, Hublot és még sok más.

Mbappé a vagyonát nem csak luxusautókra és luxusházakra költi. Szenvedélyesen szeret utazni, és rendszeresen látogat el különböző országokba, beleértve Japánt, az Egyesült Államokat, Marokkót és másokat. Az autók terén sem marad el, hiszen büszkélkedhet a Ferrari, Lamborghini, Mercedes-Benz és Audi nevével fémjelzett járműpark jával.

Azonban Kylian Mbappé nemcsak a saját jólétére koncentrál. Jótékonysági tevékenysége is jelentős, és aktívan segíti a rászoruló gyermekeket és fiatalokat. Az UNICEF nagykövete, és saját Mbappé Alapítványának alapítója, ami további példát mutat arra, hogyan használja hírnevét és jövedelmét a segítségnyújtásra és a társadalmi felelősségvállalásra.

Az alábbi táblázat összefoglalja Kylian Mbappé jövedelmét és életstílusát:

Cristiano Ronaldo: A visszatérő legenda

Cristiano Ronaldo, aki jelenleg a Manchester United és a portugál válogatottban játszik, szintén a legjobban kereső futballisták között van. Évente 100 millió dollárt visz haza, és ez az összeg két fő forrásból származik. 40 millió dollár a fizetéséből és az aláírási bónuszokból származik, míg a fennmaradó 60 millió dollár reklámszerződések ből érkezik, olyan márkáktól, mint a Nike, Herbalife, Clear és mások.

Forrás: unsplash.com

Ő a Pestana CR7 szállodalánc, a Pestana CR7 labdarúgó akadémiák lánc és a Pestana CR7 futball klubok tulajdonosa is. Ezen kívül szereti a sportot és az edzést, és rendszeresen focizik, jógázik, úszik és más típusú fizikai tevékenységet folytat.

E hobbik mellett Ronaldo szeret szerencsejátékot is játszani, nevezetesen pókerezni. A rajongók többször látták őt a kaszinóban játszani ezt az izgalmas játékot. Ennek a szenvedélynek köszönhetően a népszerű PokerStars kaszinó társtulajdonosa lett, és jó haszonra is szert tesz ebből az üzletből.

A játékos helyén Cristiano is többször nyert nagy összegeket, ami szintén feltöltötte a számláit.

Természetesen az ilyen nyeremények bárki számára jó pénzkereseti lehetőséget jelentenek, így Ön is szerencsét próbálhat. Ehhez azonban ki kell választania a megfelelő szervezetet. És ma már online is lehet szerencsejátékot játszani, és az egyik minőségi platform a Kaszino Zone. Magyarország legjobb engedéllyel rendelkező online kaszinóit tartalmazza, így teljesen biztonságosan játszhatsz ott.

Lionel Messi: A labdarúgás elismert mestere

Lionel Messi, aki szintén a Paris Saint-Germainben és az argentin válogatottban játszik, szintén hatalmas jövedelemmel rendelkezik. Évente 110 millió dollárt keres, amelyből felének része a fizetése és az aláírási bónuszai. A maradék 55 millió dollár pedig reklámszerződések ből származik, olyan márkáktól, mint az Adidas, Pepsi, Gatorade és mások.

Forrás: unsplash.com

Messi a vagyonát különböző területeken helyezi el, köztük:

  • Ingatlanok: Számos háza van különböző helyeken, beleértve Barcelonát, Rosariót, Párizst és másokat.
  • Divatos ruhák és cipők: Messi igényes a stílus terén, különösen a saját Adidas Messi termékcsaládját preferálja.

Ezenkívül Messi családja is kiemelt fontosságú számára, beleértve feleségét, Antonellát, és három gyermekét, Thiagót, Mateo és Cirot. Messi életének ezek a részletei is rámutatnak arra, hogy nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is sikeres és kiegyensúlyozott életet él.

Következtetés

Ebben a cikkben három futball legenda: Kylian Mbappé, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo pályafutásának pénzügyi vonatkozásait vizsgáltuk. Annak ellenére, hogy mindannyian világhírűek a futballpályán nyújtott teljesítményéről, bevételeik lenyűgözőek.

Láttuk, hogy a futball igazi üzletté, a futballisták pedig igazi márkákká váltak. A reklámszerződések sok sztár számára váltak fontos bevételi forrássá, kiemelve népszerűségük fontosságát. És az is fontos, hogy okos finanszírozók és befektetők legyenek.

Lionel Messi pénzforgalmát ingatlanokba és stílusba fekteti, Cristiano Ronaldo pedig saját vállalkozást fejleszt és aktív életmódot folytat. Kylian Mbappé ugyanakkor megmutatja, hogyan lehet az aktív jótékonysági munkával méltó példa a fiatalok számára.

Ezek a futballisták nemcsak a pályán döntenek rekordokat, hanem a pénzügyek világában is. Sikerük emlékeztet arra, hogy a futball világában a pénz nagyon fontos szerepet játszik, és nagyon jól gazdálkodnak vele.

Források:

https://www.forbes.com/sites/justinbirnbaum/2022/10/07/the-worlds-highest-paid-soccer-players-2022-kylian-mbapp-claims-no-1-while-erling-haaland-debuts/?sh=133ee2c629d1

https://www.ronaldo7.net/news/2023/01/1990-moments-when-cristiano-ronaldo-was-seen-playing-in-a-casino.html

- bdpst24.hu

Check Also

SENCOR: Ez a porszívó segít csökkenteni a takarításra fordított időt

Nemcsak porszívózni, hanem felmosni is lehet vele  Átlagosan kevesebb mint egy órát töltenek az emberek …