Egyetemistának lenni menő – már lehet regisztrálni a januári Educatio oktatási szakkiállításra

Miért menő ma egyetemistának lenni? Erre, és jövőjükkel kapcsolatban rengeteg más kérdésre is választ kaphatnak azok a pályaválasztás előtt álló fiatalok, akik részt vesznek a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2024. január 11–13. között rendeznek meg a Hungexpo “A” csarnokában, online lehetőségekkel kiegészítve. Az eseményre már lehet regisztrálni a https://www.educatioexpo.hu/regisztracio linken.

Miért jó manapság egyetemistának lenni? A válasz egyrészt megközelíthető a száraz tények felől: a diploma kézzelfogható előnyt jelent a munkaerőpiacon, hiszen átlagosan 42 nap alatt lehet vele munkát találni és az országos átlagbér 1,3-szorosát lehet vele keresni. Másrészt vannak a nehezen számszerűsíthető előnyök: az egy életre meghatározó kapcsolatrendszer és tudás, valamint a semmivel össze nem hasonlítható életérzés. 

Egyetemistának lenni tehát menő – a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK népszerű felsőoktatási rendezvénye, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás pedig egyedülálló lehetőséget nyújt a középiskolás diákok, illetve továbbtanulni vágyók számára ahhoz, hogy erről személyesen is meggyőződhessenek. A résztvevőknek lehetőségük nyílik információt gyűjteni a felsőoktatási intézmények hallgatóitól, oktatóitól a felvételiről, az egyes szakokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézményi szolgáltatásokról, akár a szabadidős tevékenységekről is.

A 2024. január 11–13. között immár 24. alkalommal megrendezett szakkiállításon ráadásul újra kiemelt szerepet kap a karriertervezés és a diploma hasznosíthatósága a munkaerőpiacon. „Szinte az összes magyar felsőoktatási intézményt megismerhetik nálunk a résztvevők. Arról is képet adunk, hogy milyen lehetőségeket, alapokat kínál a későbbi, munkaerőpiaci sikerekhez a kiválasztott egyetem, hiszen egyre több munkáltató, munkaerőpiaci szereplő is jelen van az eseményen. Bemutatjuk, hogy a felsőoktatási intézmények és a vállalati partnerek közötti kapcsolatok milyen lehetőségeket nyitnak meg, akár a kutatás, az innováció, a gyakorlat, a diákmunkák vagy éppen a hallgatói szolgáltatások terén. Szóval rengeteg programmal, érdekességgel készülünk, hogy megmutassuk minden résztvevő számára, mennyire menő ma egyetemistának lenni” – fogalmaz Budai Marcell, a HÖOK kommunikációs vezetője.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont “A” csarnokában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.), illetve online megrendezett kiállítás 2024. január 11. és 13. között mindhárom napon 9:30 órától 17 óráig tart nyitva. A kiállítás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a https://www.educatioexpo.hu/regisztracio linken tudnak az érdeklődők.

Az eseményre több mint 100 kiállítót várnak, főként hazai, külhoni és néhány külföldi felsőoktatási intézményt, valamint szakképző intézményeket és munkáltatókat. 

- bdpst24.hu

Check Also

Gyermekvédelemben élő fiatalok számára biztosít karrierlehetőséget a JYSK

A JYSK Magyarország kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, különösen a hátrányos helyzetű fiatalok támogatását. …