Új támogatás egyszülősöknek

A Pro Filii Alapítvány mintegy 45 millió forint értékű 2RULE sportruházati terméket adományozott az Egyszülős Központnak, amelyet Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője vett át. Az összesen 14 ezer terméket a napokban osztja ki a központ az egyedülálló szülők és gyermekeik részére, ezzel is támogatva őket a sportolásban. Az egészséges életmód népszerűsítése kiemelten fontos az egyszülős családok számára, mivel az egyedül nevelő szülők közel háromnegyede nem sportol.

A Pro Filii Alapítvány már több éve támogatja az egyszülős családokat, nekik köszönhetően juthatnak el évek óta olyan családok is nyaralni, akik ezt önerőből nem engedhetik meg maguknak. A Pro Filii mostani felajánlása olyan gyerekeknek is lehetővé teszi a sportolás élményét, akiknek eddig nem volt lehetőségük arra, hogy professzionális sportmezben játszhassanak.

Az EUROBAROMETER 2022-es felmérése alapján az egyedül nevelő szülők közel háromnegyede nem sportol. Az Egyszülős Központ újabb izgalmas programján ezért a mozgás öröme kapta a főszerepet. A Tempót váltunk! családi sportnapunkon az egyszülősök fizikai erejüket és ügyességüket tesztelhették, miközben több sportágba is belekóstolhattak. Kipróbálhatták a mászófalat, a VR-szemüveges kerékpárt, emellett kick-box bemutatóval, evezőpaddal, pingponggal, gombfocival, asztali focival és agytornával vártuk a családokat a pesti Egyszülős Központban.

A EUROBAROMETER felmérése azt mutatja, hogy a gyermeküket egyedül nevelő szülők körében lényegesen magasabb azoknak az aránya, akik nem sportolnak. Míg az egyedül nevelők majdnem háromnegyede (74%), addig a gyermeket párjukkal nevelőknek 57%-a nem sportol.

Az elemzés arra is rákérdezett, hogy milyen motiváció hajtja azokat, akik sportolnak. A gyermeküket egyedül nevelők 45%-a jelölte meg, hogy az egészsége megőrzése, javítása érdekében sportol. Ezt a párkapcsolatban élő gyermekes szülőknek csak 39%-a mondta motivációként. A párkapcsolatban élők 30%-a azért sportol, hogy javítsa a fizikai megjelenését. Az egyedül nevelőknek csak 10%-a jelölte ezt meg motivációs tényezőként.

- bdpst24.hu

Check Also

Menopauza világnap: megfelelő életmóddal akár harmadával is csökkenthetők a kellemetlen tünetek

A női hormonális működés ívének vége, a klimax időszaka, az úgynevezett „változókor”.  Sokféleképpen nevezzük ezt …