A Kifli is csatlakozik a Mastercard tudatos vásárlásra ösztönző kampányához

A két cég az elmúlt években számos közös kampányban vett részt, ilyen volt például a kétszer is sikerrel zárult faültetési akció, melynek keretein belül számos terület fásítására fordítottak komoly összegeket. 

A Mastercard idei kampánya a tudatos vásárlásra hívja fel a vásárlók figyelmét, amihez a Kifli.hu fenntartható cégként csatlakozik. A cég indulása óta nagy hangsúlyt fektet a fenntartható működésre, környezetkímélő megoldásai a Föld erőforrásait is kímélik. 

A kiszállítást javában CNG-s autókkal végző futárok akár öko-idősávokban is érkeznek, aminél nem keletkezik felesleges extra karbon-lábnyom, hiszen amúgy is közeli címről érkezik a futár egy egyórás idősávon belül.

A megrendeléseket újrahasznosított papír- vagy PET-palackból készül öko-táskákban szállítják, melyeket a futárok vissza is gyűjtenek. Utóbbi 15 mosás után igényel csak újrahasznosítást, ezzel is kevesebb energiaforrást igényel. 

A csomagolások terén is több környezetkímélő megoldás közül választhat már a vásárló és a Mastercard felajánlásának köszönhetően november 22-28. között az Újratöltve kategóriából 3000 forint felett rendelő vásárlók ajándékkosarat kapnak az akció időtartama alatt. 

Az ételpazarlás csökkentésének érdekében a Kifli jelentős kedvezménnyel kínálja a lejárat előtti, de még tökéletes állapotban lévő élelmiszereket, ami pedig nem kerül eladásra, az napi szinten az Élelmiszerbank részére kerül átadásra.    

A Mastercard megközelítése, hogy a környezettudatosság nem teher, hiszen hasznos, megéri és egyszerűen kivitelezhető – már ha tudod a módját. Ebben segítenek néhány tippel:

– Inkább helyit vegyél, ne távolról érkezőt!

– Kommersz helyett inkább kézműves terméket vegyél!

– Inkább tartós használatra vegyél minőséget, mint 1-2 alkalomra silányat!

– Ne a hűtőd határozza meg a napodat, hanem te a hűtődet: annyit vegyél, amennyire szükséged van, és rakd előre a lejáratközeli élelmiszereket!

– Használj alternatív csomagolóanyagot az ajándékokhoz és saját készítésű díszeket a fára. A Kifli.hu tippje: újrahasznosított ünnepi papír táskáik csomagolásra is ideálisak!

– Tervezd meg előre az ünnepi menüt, kerüld a pazarlást!

– A túlköltekezés és a tárgyakhoz ragaszkodás helyett egy kis kreativitással sok pénzt és energiát takaríthatunk meg magunknak, csökkentve a környezeti terhelést is!

- bdpst24.hu

Check Also

Nem csak a padlóról, de a kutyánkról is porszívózhatjuk ezentúl a szőrszálakat

A Dreame Technology Z30 vezeték nélküli porszívó az egyik legerősebb szívóerővel rendelkezik a piacon A …