A Queens of the Stone Age is érkezik a jövő évi Colours of Ostrava-ra

  • A kaliforniai rockzene szupersztárjai

A Colours of Ostrava nem sokkal első bejelentése után most újabb fellépők nevét árulta el. A brit Sam Smith mellé csatlakozik a rocklegenda Queens of the Stone Age is, akiket idén két Grammy-díjra is jelöltek.  A 21. Colours of Ostrava 2024. július 17. és 20. között várja majd a fesztiválozókat Budapesttől mindössze pár száz kilométerre.

A kaliforniai Queens of the Stone Age megalkuvás nélkül zúzza szét a rockzene határait. Egy viharos, elsöprő, személyes kihívásokkal teli időszak után a zenekar visszatért a gyökereihez, elhagyva a legutóbbi albumjaira jellemző letisztultságot, és előásta a korábbi nyers, autentikus hangzást. A jellegzetes gitárriffeket ezúttal egy nagy adag blues és egy kis elektronika keverékével töltötték meg, melankolikus színt adva a gyakran sötét, de közvetlen dalszövegeknek. „A két Grammy-jelölés egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Queens of The Stone Age a kortárs rock egyik legjelentősebb zenekara. A Colour-ra szánt előadásuk hihetetlenül változatos és tökéletesen összeállított lesz” – kommentálta a következő sztárfellépő bejelentését Zlata Holušová fesztiváligazgató.

A zenekar eddig összesen kilenc Grammy-jelölést kapott a legjobb (hard) rock előadás és a legjobb album kategóriában, és rendszeresen fellép a világ vezető fesztiváljain, köztük a Coachellán és a Glastonbury-n.

A fesztivál szervezői más kiemelt programokat is közzétettek a jövő évre vonatkozóan. 2024-ben fellép a brit multiinstrumentalista, zeneszerző és énekes Bat for Lashes, a mesterséges intelligenciával kísérletező énekesnő Sevdaliza és a német elektronikus legenda, a Tangerine Drea. A fesztiválon fellép még az izraeli sztár, Dennis Lloyd is.

A 21. Colours of Ostrava eddig bejelentett fellépői tehát a brit Sam Smith, a japán buddhista szerzetes, Yogetsu Akasaka a beatbox meditációs zene lenyűgöző és teljesen újszerű formájával, a héttagú holland Son Mieux zenekar, akik a 70-es évek diszkós zenei hangszerelését és jelmezeit veszik elő, és ezekből komponálják meg kortárs popslágereiket. Szintén fellép a Klangphonics trió, akik az elektronikus zenét és az élő hangszereket ötvözik dallamos technóvá és energikus deephouse-zá.

A zene mellett Európa legnagyobb élő multidiszciplináris beszélgető platformja, a Meltingpot is évek óta szerves része a Colours of Ostrava rendezvényének.

A fórum terjedelme nem csak számokban tűnik ki: 4 nap, 11 színpad, több mint 250 előadó több mint 20 országból. A fórumot úgy tervezték, mint egy modern platformot a különböző területek innovatív ötleteinek megvitatására és cseréjére, lehetőséget teremtve az interdiszciplináris eszmecserékre. A Meltingpot Fórum fő fókusza az egészség és a hosszú élet, ezt követik a globális kihívások, a technológiák, a gazdaság, a geopolitika, a tudomány, a művészet és irodalom, a filozófia, a pszichológia, a test és az elme fejlesztése és sok más terület.

- bdpst24.hu

Check Also

Még fontosabbá vált a napvédelem és praktikusabb ruhadarabok használata

Így alakította át a klímaváltozás a túrázási szokásokat Magyarországon A napvédő krémek használatán túl a …