Világhírű hegedűművész nyitja meg a magyar festő kiállítását

  • November 18-án Hanyu Zsolt Michelangelo-díjas festőművész kiállítását Roby Lakatos hegedűjátéka kíséri.

Szombaton ’Vallomások’ címmel nyílik meg Hanyu Zsolt kiállítása, akinek műveit a Fest ; Tisztít Galériában láthatja a nagyérdemű. A festőművész képei között megtalálhatóak lesznek kedvenc alkotásai, de a tárlat harmadát olyan művek képezik majd, amelyeket kifejezetten erre az alkalomra készített.

Aki szereti Pablo Picasso stílusát biztosan nem fog csalódni, ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy Hanyu Zsolt munkái a művész egyedi stílusát tükrözik.

„Számomra a művészet célja, hogy az életben megtapasztalt örömöket és szépséget közölje a szemlélővel abban a reményben, hogy az alkotás majd hasonló érzelmeket vált ki belőlük is. Számos stílust és technikát kipróbáltam, az egyszerű csendélettől és portrékon át a nehéz filozófiai, sokoldalú művészetig.

Bármit is festek, fő célom, hogy őszinte legyen és szeressem azt, amit alkotok. Azért festek, mert szeretek festeni, mert festenem kell, mert vannak gondolatok, formák, hangulatok, amelyeket közölni szeretnék” – árulta el a művész, aki idén nyáron Rómában vehette át a Nemzetközi Michelangelo-díjat és november végén a ” Leaders – Protagonists of Art in Washington” díjat is átveheti az amerikai fővárosban.

- bdpst24.hu

Check Also

Az Auchan minden munkatársának ingyenes egészségügyi szűrést biztosít

Az Auchan Magyarország kiemelt figyelmet fordít munkatársai egészségmegőrzésére és jóközérzetének biztosítására egész évben, októbert pedig …