Sünöknek építettek faházikókat a Schneider Electric munkatársai 

Hat kunszentmiklósi óvodában, illetve iskolában örülhettek a gyerekek azoknak a faházikóknak, amelyeket a Schneider Electric helyi üzemének lelkes munkatársai készítettek a szűkülő élettérrel rendelkező sünök számára. 

A Schneider Electric nagy hangsúlyt fektet a környezet védelmére. Hosszú távú fenntarthatósági stratégiájának fontos része az élővilág sokféleségének megőrzése, ezért valamennyi telephelyük saját biodiverzitás-megőrzési tervvel rendelkezik. Ezek összeállításakor minden esetben kikérik az adott természeti környezetet, helyi élővilágot jól ismerő szakemberek véleményét is. 

A Schneider Electric gondot fordít saját dolgozóinak fenntarthatóság iránti érzékenyítésére és az utánunk következő generációk edukációjára is. Erre kiváló példa a kunszentmiklósi gyár, amelynek munkatársai a Kiskunsági Nemzeti Parktól hírül vették, hogy a területen honos keleti sünök élettere folyamatosan szűkül, egyre kevesebb a természetes búvóhely számukra, amely biztosítja a faj fennmaradását. A gyár munkatársai eredeti ötlettel álltak elő, elhatározták, hogy kihelyezett odúk építésével segítenek a sünöknek. Az úgynevezett süngarázs egy 50x40x20 cm nagyságú, két részből álló búvóhely. A fa házikó belső terét száraz falevelek, fű és moha alkotják, illetve miután a lakók birtokba vették új otthonukat, maguk is hordanak bele almot, ami erősíti a területükhöz való kötődésüket. 

A Schneider Electric munkavállalói nagy lelkesedéssel építették meg és díszítették ki a süngarázsokat, amelyeket hat kunszentmiklósi iskolának és óvodának ajándékoztak.  Így a gyerekek ezen keresztül is megtanulják, milyen fontos összhangban élni a természet sokféleségével, és hogy ők is tehetnek az állatok, növények természetes életterének fennmaradásáért, védelméért. A cég munkatársai azt tervezik, hogy a nevelési-oktatási intézményekkel együttműködve kísérik majd figyelemmel, hogy a süngarázsok valóban betöltik-e szerepüket, hajlékot és védelmet nyújtva a süniknek.

- bdpst24.hu

Check Also

A „szendvicsgeneráció” felnőtt a feladathoz

a legnagyobb pénzügyi terhet viselő negyvenesek a leginkább tudatosak a pénzügyeket illetően, és erre tanítják …