GLAMI.hu: így kerüld el a felesleges pénzkidobást Black Friday-kor

A GLAMI.hu divatkereső útmutatója segítséget nyújt a megalapozott döntések meghozatalához a legnagyobb leárazások időszakában
A Black Friday csábító kedvezményeinek forgatagában még a legtapasztaltabb és legtudatosabb vásárlókkal is könnyen előfordulhat, hogy szükségtelen legyen vásárolni meg. A digitális technológiák és a mesterséges intelligencia azonban már erre is kínál megoldást! Ha veled is megesett már, hogy utólag azon tűnődtél, hogy tulajdonképpen miért is vettél meg valamit, a következő tippek neked szólnak!
2023. november 16., – A kereskedők által Black Friday-kor alkalmazott agresszív marketing, amely kérlelhetetlenül visszhangozza a „Vásárolj, vásárolj, vásárolj!” üzenetet, gyakran csábít minket impulzív döntések meghozatalára. A felesleges kiadások elkerülése érdekében Európa egyik vezető online divatkatalógusának munkatársai összegyűjtötték, hogy mit tehetünk az ötletszerű vásárlások ellen.

A GLAMI.hu divatkereső alapfunkciója, hogy a webshopok kínálatának mesterséges intelligencia által vezérelt rendszerezésén keresztül egyszerűbbé teszi a divatcikkek online keresését. A platformon a látogatók jelenleg 4300 magyar és európai webáruház kínálatában, több mint 130 termékjellemző (pl. szín, minta, ujjhossz, stb.) alapján kereshetnek.

Mivel a tech vállalat egyedülálló egyéb rálátással rendelkezik a meghirdetett leárazásokra és akciókra, érdemes átfutni, hogy néhány meg egyszerű fontolás és a legújabb digitális technológiák hogyan segíthetnek megelőzni a nem megalapozott döntések meghozatalát. Akár böngészőben keresel, akár az ingyenes használatot is , garantáltan alkalmazást igényel a divatcikkek vásárlása. Lássuk a listát!

Tervezd meg előre, hogy mit fogsz megvásárolni!

A Black Friday kiváló lehetőség a ruházati termékek jelentős kedvezményekkel történő beszerzésére. A GLAMI.hu segítségével könnyen átböngészheted az online ruházati üzletek kínálatát, és megtervezheted, hogy mely termékekre van szükséged. Tovább csökkentette a túlköltekezés esélyét, ha előre meghatározza egy költségkeretet, amit biztosan nem akarsz átlépni. Iratkozz fel hírlevelekre és kövesd a közösségi média platformokat, hogy mindig értesülj a legfrissebb hírekről! mindent sok márka és üzlet exkluzív ajánlatokat kínál azoknak, akik feliratkoznak a hírleveleikre vagy követik őket a közösségi médiában!

Összehasonlítás

Néha a legolcsóbb ár nem jelenti a legjobb választást. Győzőj meg róla, hogy megvásárolja a kívánt terméket megfelelő minőségű és az elvárásnak megfelelő. Gondolkodj hosszú távon is! Néha egy drágább, de tartós és minőségi termék jobb lehet, mint egy olcsóbb, rövidebb élettartamú ruhadarab. Ez hosszú távon megtakarítást jelenthet. Ne csak az árcédulára koncentrálj, nézd meg több különböző áruház kínálatát és árait! A GLAMI.hu egyik erőssége, hogy pillanatok alatt megtalálhatod, hogy ugyanazt a terméket hol érdemes megvásárolni. Figyelj az esetleges további kedvezményekre, például ingyenes szállításra vagy kiegészítő ajándékokra! A GLAMI Kívánságlistájának értesítéseket is kaphatsz, amikor az általad megjelölt vagy leárazzák.

Méret és próbálkozás

Határozd meg pontosan a saját méreteidet, ne csak a címkékre támaszkodj! Használj mérőszalagot és mérd meg a derékbőséged, csípőbőséged, ujjhosszúságod, a lábfejed hosszát stb. Az online áruházak mindig kínálnak táblázatokat, segítik a méretek pontos meghatározását. Az online vásárlók gyakran megosztják tapasztalataikat méretéről és azok pontos megfelelő termékekről. Ezek az értékelések ugyancsak módnek abban, hogy milyen méretet válassz. Mindenképp győződj meg róla, hogy az adott bolt vagy márka számodra megfelelő visszaküldési feltételekkel rendelkezik! Ha mégis rossz méretet választottál, fontos, hogy tudd, hogyan lehet visszaküldeni vagy cserélni a terméket. A GLAMI.hu-n igényelhetsz értesítéseket akár a választott méret alapján is!

Felelős vásárlás

Keress olyan márkákat, amelyek elkötelezettek a fenntarthatóság mellett! Részesítsd előnyben az újrahasznosított anyagokból készült gyártási és környezetbarát folyamatokat! A GLAMI látogatói jelenleg két fő fenntarthatósághoz kapcsolódó keresési kategória közül választhat: az összes terméket szűrhetik Fenntartható márkák, illetve Fenntartható anyagok alapján. továbbá 16 szűrő szolgál a nemzetközi textilipari tanúsítvánnyal rendelkező termékek térképére (pl. Fair trade, OEKO-TEX, PETA-approved Vegan stb.), valamint további 4 egyéb etikus jellemzők szerint történő keresésre (Organikus anyagokból készült, Újrahasznosított anyagokból készült, Vegán, és Tisztességes munkakörülmények között készült (Fairtrade)).

Ismerd meg az anyagokat!

Tudatosan válassz olyan ruházati cikkeket, jó minőségű anyagokból készültek, és kerüld azokat a gyorsan tönkremennek, vagy hamar elveszítik formájukat! Használd a GLAMI.hu szűrőit, használd pillanatok alatt azokat a termékeket, amelyek az általad preferált anyagból készülnek. Ha utánanéznél, hogy honnan származnak az egyes anyagok és milyen tulajdonságaik vannak, ismerd meg azokat a GLAMI útmutatójában.

Pár klikk segítségével könnyedén meg fogod találni, amit keresel és ha betartod ezeket az általános szabályokat biztosan nem fogsz felesleges darabokat vásárolni. Ha mindemellett érdekel, hogy mik a 2023-as ősz/tél legfrissebb divat trendjei, vagy ajándékozásának vásárolnál, ajánljuk figyelmedbe a GLAMI blog legfrissebb bejegyezéseit is!

Black Friday útmutató az elfoglalt szupernőnek: Öltözz divatosan, és spórolj!

Black Friday útmutató férfiaknak, akiknek „semmire nincs szükségük”

Nagy márkák, még nagyobb akciók – A legjobb Black Friday ajánlatok sportos férfiaknak

- bdpst24.hu

Check Also

Tündöklő fények és mikulásvirág

Ötletek adventi dekorációhoz Elérkezett az adventi időszak, ami mindig a meghittségről és a kellemes, nyugodt …