Rangos nemzetközi oktatásfejlesztési díj döntőse lett a Corvinus életút- és karriertervező platformja

A hallgatók karrier- és életútjának támogatására fejlesztett MyCorvinus Navigator az újonnan megjelenő készségek és kompetenciák korai akadémiai fejlesztése kategóriában versenyez a Quacquarelli Symonds (QS) brit felsőoktatási elemző vállalat díjáért.

1200 pályázat közül került be a döntősök közé a Budapesti Corvinus Egyetem fejlesztése a világ legkiemelkedőbb oktatási innovációit díjazó QS Reimagine Education konferenciára. Az adatvezérelt életút- és karriertervező szolgáltatást, a MyCorvinus Navigatort „Az újonnan megjelenő készségek és kompetenciák korai akadémiai fejlesztése” kategóriába válogatták be. A december közepén zajló rendezvényen a fejlesztést videóban és élő prezentációban is be fogja mutatni a Corvinus a győzelemért. Az eseményt a Quacquarelli Symonds (QS) brit felsőoktatási elemző vállalat szervezi, amelynek célja, hogy kiemelje és elismerje az oktatási rendszer azon innovációit és fejlesztéseit, melyek értéket teremthetnek a jövő hallgatóinak. 

 „A Corvinus hallgatói a Navigator segítségével már az egyetemi éveik legelején tudatos, megalapozott döntéseket hozhatnak a jövőjük tervezésében” – mondja a Corvinus egyedi adatalapú életút- és karriertervező rendszeréről Dr. Ásványi Katalin, a Navigator üzleti felelőse és mentora.  „A Navigator messzebbre mutat egy egyszerű tanácsadó rendszernél, mivel önismeretre és tudatosságra invitálja a jövő generációit azáltal, hogy megfelelő támogatással saját kezükbe adja életútjuk és karrierjük alakításának lehetőségét. Ezt az innovációt ismerte fel a QS zsűrije is” – tette hozzá.

Ebben az évben különösen erős volt a mezőny. A 17 kategóriában beérkezett 1200 pályázatból a szervezők első körben 800 projektre szűkítették a listát, melyek közül a legjobb 30%-ot tömörítő döntőbe került a Corvinus projektje A QS Reimagine Education Awards & Conference-t már a tizedik alkalommal rendezik meg, idén december 11-13. között Abu Dhabiban, a Khalifa Egyetemen tartják. A regionális és kategóriagyőztesek mellett az eseményen a Global Education Award, valamint Global EdTech Award díjakat is átadják, melyeket a legkiemelkedőbb projektek tulajdonosainak ítélnek oda. 

- bdpst24.hu

Check Also

Játsszunk EGYÜTT a Néprajzi Múzeumban!  

Gyereknap, ahol a szülők is gyerekek lehetnek!  2024.05.26. 11:00-17:00 A Néprajzi Múzeum 2024. május 26-án …