NAV: „A patikus”

Közel kétezer darab potencianövelő zselét találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár férfi autójában az M1-es sztráda Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán. Az elkövetőt és csomagjait átadták a rendőrség munkatársainak.

A pénzügyőri ellenőrzésen bukott meg egy bolgár sofőr, aki 1925 doboz Kamagra zselével és hat utassal tartott Bulgáriából Belgium felé. A pénzügyőrök az M1-es autópálya ácsi pihenőjében átvizsgálták az autóját, majd megtalálták az illegális potencianövelő-szereket. A sofőr úgy nyilatkozott, hogy fogalma sem volt arról, mit rejtenek a dobozok. A járőrök a leleplezést követően értesítették a rendőrség munkatársait, akik a férfit előállították és átvették a közel kétmillió forint értékű csomagokat is.

Figyelem! A gyógyászati készítmények beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető. Az elmúlt években számtalan hamisítvány jelent meg a piacon, amelyeknek káros mellékhatásai lehetnek a fogyasztókra nézve, mivel nem megy át az előírt ellenőrzési, engedélyezési folyamaton.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal. https://nav.gov.hu/vam/utazas

- bdpst24.hu

Check Also

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Őrizd meg az irányítást biztonságod felett! Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így …