Kihagyhatatlan sorozatpremierek, klasszikusok és a BBC Earth 

  • tartalmai színesítik a novembert a Direct One-nál

A Direct One novemberben is elhozza a legjobb tartalmakat előfizetői számára. Ahogy az év minden hónapjában, úgy most is válogathatunk a komolyabb filmek, a könnyedebb műsorok vagy akár a klasszikusok között, ráadásul több népszerű sorozat is érkezik a Direct Now alkalmazásba, amely mostantól a BBC Earth videótárral is kiegészül. A sportos tartalmakból sem lesz hiány a következő hetekben, és a bűnügyi dokumentumfilmek rajongóit is a képernyő elé szegezi majd a tartalomszolgáltató.

Borongós idők, baljós történetek

A novemberrel együtt elérkezett az év borúsabb időszaka, amikor jól esik bevackolni magunkat a négy fal között. A hónapban a Direct One kínálatába érkező izgalmas sorozatokkal mindannyian ráhangolódhatunk az őszre, ráadásul az epizódok a Direct Now alkalmazás videótárában bárhol és bármikor megtekinthetők.

Október 30-tól látható az Ösztönök hálójában című erotikus thrillerszéria, főszerepben a sikeres, fiatal Marco-val, aki népszerűsége ellenére magányosan éli mindennapjait. A férfi egy múltbéli trauma miatt nem képes érzelmi kapcsolatot kialakítani, mindez viszont megváltozik, amikor megismerkedik testvére új nevelőjével. Lehet, hogy sosem késő szeretni, még akkor sem, ha ez szenvedéssel jár?

November 6-án érkezik a Tiszta bűn sorozat, amelyben Jean, a főhős élete a feje tetejére áll, miután feltűnik törvényen kívüli bátyja. A testvéreknek szembe kell nézniük a múlt sötét titkaival és a jelen valós veszélyeivel, miközben azért küzdenek, hogy kezükbe vegyék a jövőjüket. 

Dermesztő titkokat tár fel a november 11-től látható Sötét fény című széria. A történet szerint Svédországban kegyetlenül meggyilkolnak egy francia állampolgárt. Az ügyben egy francia és egy svéd rendőr közös nyomozásba kezd, és hamarosan rájönnek, hogy az emberölés csak a jéghegy csúcsa: egy titkos összeesküvés áll a háttérben, és a város lakói közül is sokan érintettek. 

Az Elmerabság című izgalmas pszichológiai thriller a túlélés, az identitás, a bizalom és az árulás meghatározó emberi kérdéseivel foglalkozik. A Direct One csatornán, majd pedig az alkalmazásban november 21-től elérhető sorozatban megismerhetjük Sirit, akit meghív magához az alpesi szanatóriumban élő ikertestvére, a látogatás azonban drámai fordulatot vesz…

A venezuelai forradalmár, llich Ramírez Sánchez igaz történetén alapul a november 28-tól látható Carlos című széria, amely a jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését töltő hírhedt politikai terrorista életét dolgozza fel. Ramírez Sánchez vezette a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete bécsi központja elleni 1975-ös támadást, amit nyugati célpontok elleni merényletek sorozata követett. 

Visszaköszön a múlt

A rejtélyes Rodope hegységben játszódó Ördögtorok egy véres múltú, álmos kisvárosba kalauzolja el a nézőket. Philip, a helyi rendőr és Mia, a szófiai profilozó egy sor rejtélyes bűncselekmény után nyomoz, de a párosnak szembe kell néznie az igazsággal a gyilkosról, akinek vére egyikük ereiben folyik. A történet folytatása november 6-tól érhető el a Direct Now appban!

Kizárólag az alkalmazásban látható november 20-tól a Hajsza a Szalamandra után című bűnügyi sorozat. A rendőrként dolgozó Kamen Petkov és egykori felesége, Ralica tisztázatlan körülmények között veszítették el lányukat, ami a család széthullásához vezetett. Miközben mindketten próbálják elfelejteni a múlt emlékeit, olyan ügyekbe botlanak, amelyek segítenek fényt deríteni gyermekük gyilkosának kilétére, és egy egész Európát behálózó bűnszervezetre.

Ha péntek, akkor klasszikus magyar filmek

A Direct One csatorna a péntek estéket a klasszikus magyar filmeknek szenteli, amik a bemutató után az alkalmazás videótárában is megtekinthetők. Novemberben látható lesz az 1983-as Jób lázadása, amelyben a hét gyermekét elvesztő Jób (Zenthe Ferenc) és Róza (Temessy Hédi) 1943-ban örökbe fogadja a keresztény Lackót (Fehér Gábor), hogy legyen kire hagyni a vagyonukat. A család egy idilli évet tölt együtt, mielőtt a Tisza-menti falujukba elér a nyilas uralom.

Keveseknek kell bemutatni a rendszerváltozás korának tragikomédiáját, a kultuszfilmmé vált 1992-es Roncsfilmet, ami a VIII. kerületi Szigony utca lakóit ismerteti meg a nézővel. Az egymásba fonódó groteszk anekdotáknak köszönhetően a korábban csak szűk rétegek által ismert színészekből (Szőke András, Badár Sándor, Mucsi Zoltán) a magyar film meghatározó alakjai lettek.

A kafkai hangulatú A részleg arról mesél, hogyan tünteti el a diktatúra a tehetségeket. Az 1994-ben bemutatott alkotás egy abszurdba hajló útifilm arról, hogyan próbálják megtörni a gondolkodó embereket az elnyomó rendszerek. Egyúttal felmerül a kérdés: hogyan lehet jellemtorzulás nélkül túlélni egy ilyen világban?

Az Oscar-díjas Szabó István első rendezését, az Álmodozások korát is láthatják a nézők, ha novemberben a Direct One kínálatában keresgélnek. A rendező saját generációjának útkeresését, álmait és vágyait próbálja megragadni, de a film kérdésfeltevései a felnőtté válásról, a vágyak és az illúziók felszámolásáról egy mai fiatal számára is érvényesek. 

Nyolc perc az élet

A Direct One hétvégi műsorai között novemberben megtaláljuk a Minden vagy semmi című filmet, középpontjában egy szerencsétlen családdal, amelynek egyik tagja kórházba kerül. A drámában a szomszédok és a család is összefog azért, hogy közösen vészeljék át ezt a nehéz időszakot, miközben ők maguk is fontos átalakuláson mennek át.

November 19-én kerül műsorra a csatornán, majd érhető el a Direct Now appban is az Anthony Zimmer című bűnügyi film, amelyben egy átoperáltatott arcú bűnözőt köröz az Interpol. Csak úgy kaphatják el, ha követik szeretőjét, Chiarát (Sophie Marceau). Nehezíti a rendőrök dolgát, hogy Chiara egy alibipasit (Yvan Attal) fog magának, hogy félrevezesse a nyomukba szegődött orosz ügynököket. 

A második világháborúban Albert Dehousse úgy dönt, hőst csinál magából. A hazugságok révén a férfi, akinek semmije sem volt, mindent megkap: kitüntetést, barátságot, hatalmat, szerelmet… de meddig? Erről szól Jacques Audiard november végén érkező vígjátéka, a Csinálj magadből hőst, amely 1996-ban megnyerte a legjobb forgatókönyvért járó díjat a cannes-i filmfesztiválon.

Vajon megoldható-e egy rejtély nyolc perc alatt? Erre vállalkozik a Forráskód című film főszereplője, Colter Stevens százados (Jake Gyllenhaal), akit azért küldenek vissza egy vonatrobbantás helyszínére, hogy még a detonáció előtt azonosítsa az elkövetőt és meghiúsítsa a merényletet. Mindez egy szupertitkos eljárással lehetséges, amivel az ember újraélheti egy halott életének utolsó 8 percét.

Kihagytad az adást? Bepótolhatod lemaradásodat! A filmeket okoseszközeiden, így akár mobiltelefonodon is visszanézheted a premier után a Direct Now appban!

Sorsdöntő mérkőzések és városi rangadók

Az év utolsó előtti hónapja is tartogat izgalmakat a sportkedvelők számára. A magyar labdarúgó válogatott november 16-án Bulgária, november 19-én pedig Montenegró ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn. A Forma-1 versenysorozat utolsó két nagydíja is hátravan még: a száguldó cirkusz november 16-án Las Vegasba, november 24-én pedig Abu-Dzabiba költözik, mielőtt a csapatok téli szünetre vonulnak. Az angol bajnokságban olyan tétmeccseket rendeznek a hónapban, mint a Newcastle-Chelsea vagy a szezon egyik legfőbb rangadója, a Manchester City-Liverpool.

A Direct One-nak köszönhetően a sportrajongók biztosan nem maradnak le az izgalmas mozzanatokról. A sporthubban található naptár az összes fontos esemény időpontját tartalmazza, a mérkőzések és futamok időpontjáról pedig értesítőt is kérhetünk, hogy biztosan ne szalasszuk el a legjobb pillanatokat.  

Számos műfaj és tartalom között válogathatunk

A Direct Now appban a hónap folyamán olyan műsorokat is megtekinthetünk, mint a Tiltott zónák 2. évada, amelyben Thuróczy Szabolcs színész újabb különleges helyekre kalauzolja el a nézőket. Folytatódik emellett az Adom a napom című talkshow Geszti Péter vezetésével és olyan vendégekkel, mint Szabó Győző, Nagy Feró, Tóth Vera és Steiner Kristóf.

November 12-én debütál a Bolygónk, a Föld című dokumentumfilm-sorozat harmadik, egyben utolsó évada. A káprázatos felvételekkel teli műsorban Sir David Attenborough narrálásával a vadregényes dzsungelektől a legsötétebb barlangokon át az óceánok mélyéig is eljuthatunk. 

Érkezik az Élet a fagypont alatt 11. évada, amely négy, Alaszka különböző szegletében élő család életét és megpróbáltatásait mutatja be, amint a hosszú, sötét és fagyos telet próbálják átvészelni. A Maffia gyilkosok első évadában pedig az egykori beépített zsaru, Colin McLaren követi nyomon hat gengszter életét, akik nagy hatással voltak a New York-i szervezett bűnözésre.

Megérkezett a Direct Now appba a BBC Earth videótár

Jó hírünk van az ismeretterjesztő tartalmak kedvelői számára, novembertől ugyanis a BBC Earth videótárral, és olyan izgalmas tartalmakkal bővül a Direct Now alkalmazás, mint a kozmoszban felfedezett anomáliát vizsgáló Bermuda-háromszög az űrben, a Csendes-óceán délnyugat részén fekvő szigetek szépségeit bemutató Vad Új-Zéland vagy Dél-Amerika Simon Reeve-vel, amely a Föld leglenyűgözőbb helyeire kalauzolja el a nézőket.

A hónap során érkeznek a Direct Now alkalmazásba a Fear The Walking Dead befejező részei, valamint a fekete humorban bővelkedő Killing Eve – Megszállottak viadala című széria utolsó epizódjai. Továbbra is elérhető emellett a Juliane Moore főszereplésével készült Életszonáta című zenés romantikus dráma, középpontjában a limai japán nagykövetségen 1996-ban történt túszdrámával.

A Halálos bűnök című sorozat a legalapvetőbb emberi ösztönök által vezérelt bűncselekményeket dolgozza fel, míg a Rejtélyek nyomában Laurence Fishburne-nel epizódjai olyan megoldatlan merényleteket és tragédiával végződő expedíciókat övező titkokat próbálnak meg feltárni, mint az Egyesült Államok egykori elnöke, John F. Kennedy halála, amely 63 évvel ezelőtt épp novemberben történt. A játékok, amelyek megváltoztatták a világot pedig minden idők legikonikusabb játékainak valódi történetét tárja elénk, miközben meglepő felfedezésekkel szolgál.

Bármelyik műsor mellett is döntünk, a Direct Now applikációban bárhol és bármikor, akár utazás közben is megtekinthetjük a kedvenc tartalmainkat.

- bdpst24.hu

Check Also

Bridgestone abroncsokon gurul a 925 lóerős szuperautó

Egyedi, ultranagy teljesítményű gumiabroncsot fejlesztett a Bridgestone az új Audi e-tron GT család számára. Az …