Euromoney Kiválósági Díj: rangos elismerést kapott a CIB Bank

A „Sokszínűség és Befogadás” kategóriában a CIB Bank nyerte az Euromoney szaklap 2023-as Kiválósági Díját, ahol a munkatársaikról való gondoskodást díjazták. 

Újabb rangos nemzetközi elismerésben részesült a CIB Bank: a pénzintézetet választották Magyarország legjobbjának az Euromoney szakfolyóirat 2023-as „Kiválósági Díj” versenyén a „Sokszínűség és befogadás” kategóriában, így egy évig viselheti a megtisztelő „Best Bank for Diversity and Inclusion” címet. A versenyben az elmúlt egy év fontosabb területeken elért eredményeit díjazta a pénzügyi szaklap, elsősorban a munkatársak jóllétére és a fejlesztésükre való folyamatos törekvést tartották kiemelkedőnek. 

E törekvés egyik eleme a banknál már 2018 óta futó „Womentoring” program, amelynek fő célja a női karrierutak támogatása, ezen belül külön hangsúlyt kap a szülési szabadság után a kismamák visszatérésének és újbóli beilleszkedésének a támogatása, amelynek eredményeként nagyon jelentősen nőtt a visszatérő kismamák aránya, valamint a részmunkaidőben dolgozók száma. Szintén a női karrierutat támogatja az új fejlesztésű Női Vezetői Tréning, amelynek fő témái a hatásos kommunikáció, énmárka építés és karriertervezés. 

A másik, az elismerés odaítélésekor hangsúlyosan figyelembe vett elem a „Wellbeing Hetek” elindítása volt: a több hétig tartó eseménysorozat alatt a munkatársak egyebek mellett táplálkozásról, tudatos jelenlétről és alvásról hallgathattak előadásokat, és részt vehettek közös kirándulásokon, csoportos kihívásokon és kvízjátékon is. E kezdeményezés részeként a CIB Bank elindította a DokiApp nevű telemedicína szolgáltatást is, amelynek segítségével nagyon egyszerűen elérhető online szakorvosi konzultációhoz, dietetikai és pszichológiai támogatáshoz is juthatnak a dolgozók.

Mindezek mellett a CIB Bank kiemelt hangsúlyt helyez a kollégák oktatására, továbbképzésére is: így például másfél éves „Master in Branch Management” elnevezésű képzést indítottak kifejezetten fiókvezető kollégáknak, a „Tanulni menő!” kampánnyal pedig a folyamatos fejlődés fontosságára igyekeztek felhívni a munkatársaik figyelmét.

A bank pénzügyi oldalról is igyekezett segíteni kollégáit a nehéz, magas inflációval sújtott gazdasági helyzetben: az elmúlt egy évben két körben történt béremelés a pénzintézetnél, és a munkavállalók – szintén két alkalommal – egyszeri juttatásban is részesültek.

„HR stratégiánknak lényeges eleme, hogy a CIB Bank gondoskodik kollégáiról, mert fontos nekünk munkáltatóként, hogy teljes emberként jól legyenek a munkatársaink, és ez a szemlélet különösen felértékelődött az elmúlt időszakban a világjárvány, az új munkarend kialakítása és az inflációs nyomás hatására. Fókuszban van nálunk a mentális és fizikai egészség, a családbarát megközelítés és a rugalmasság. Kiemelném, hogy a CIB-es vezetők a mindennapokban igyekeznek támogatni a kollégáikat amennyiben kihívást jelentő helyzetük adódik a munkán túlmutatóan is. Nagyon örülünk annak, hogy az Euromoney rangos díjával újfent elismerték ezeket az erőfeszítéseinket” – nyilatkozta Tóth Zsuzsa, a CIB Bank HR Igazgatója.

- bdpst24.hu

Check Also

Kibővíti együttműködését az Ökumenikus Segélyszervezet és a Provident

A pénzügyi tudatosság fejlesztése és a tudatos öngondoskodás kiemelten fontos az életminőség javításában, különösen azokban …