Sikeres volt a legelső, különleges szülő-gyerek tábor

  • Amikor lelkiismeretfurdalás nélkül érezheti jól magát a szülő

A kisgyermekes szülőknek sokszor komoly kihívást jelent olyan programokat találniuk, amit nem csak a kicsik élvezhetnek, de ezzel egy időben az anyukák, apukák is tudnak fejlődni, kikapcsolódni, töltődni, és akár új készségeket elsajátítani. E gondolat mentén valósult meg idén nyár végén a Generali The Human Safety Net programjának különleges szülő-gyermek tábora. 

A Generali The Human Safety Net programja immár hatodik éve dolgozik 24 országban azon, hogy minden embernek legyen lehetősége megmutatni a benne rejlő potenciált, ezáltal pedig alakíthassák családjuk és közösségük életét. A The Human Safety Net programjai Magyarországon többek között a kisgyermekes családokat támogatják abban, hogy az esetleg nehezebb helyzetben élő legkisebbeknek is lehetőségük legyen arra, hogy megmutathassák a bennük rejlő tehetséget. 

Ez a gondolat adta az alapját az idén először megrendezett szülő-gyerek tábornak, amit a Duna mellé, a csodás Római partra szervezett a The Human Safety Net program együttműködve az Otthon Segítünk Alapítvánnyal. A cél pedig az volt, hogy egy klasszikus gyerektábornál kicsit több legyen ez az egy hét – a gyerekek mellett a szülőknek is számtalan lehetősége volt a kikapcsolódásra, a fejlődésre, és olyan tudást is elsajátíthattak, amik segíthetik a munkaerőpiacra való visszatérésüket a gyermekvállalás után.

„Az előzetes igényfelmérésünkből jól láthatóan kirajzolódott, hogy az általunk megkérdezett szülők nagy része szeretett volna olyan képzéseken, workshopokon részt venni, amelyek a felnőttek számára is érdekesek, emellett pedig kapcsolódni is tudnak más szülőkhöz is” – mesélte Földi-Tamás Ildikó, a magyarországi The Human Safety Net program vezetője.

A szülő-gyerek tábor sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint a szülők utólagos visszajelzései – a résztvevők 100%-a arról számolt be a tábor után, hogy új terveket, gondolatokat, elhatározásokat indított el benne ez az egy hét, és a jövőben is örömmel részt venne hasonló kezdeményezésekben.

Emellett a beszámolók szerint kiemelten nagy pozitívuma volt a tábornak az, hogy a szülők és a gyerekek külön-külön, illetve együtt is élményekkel gazdagodtak, és a családi összhangot is láthatóan javította az együtt töltött egy hét. Ráadásul a szülők ezúttal bűntudatmentesen kapcsolódhattak ki, hiszen nem csak számukra, de a kicsik számára is élvezetes programokkal készültek a szervezők.

„Az Otthon Segítünk Alapítvány fő tevékenysége a kisgyerekes családok otthoni támogatása, éppen ezért mi is kísérletként vágtunk bele a szülő-gyerek táborba, hiszen mi sem hallottunk még olyan nyaralási lehetőségről, ahol a szülők és gyerekek együtt, mégis külön, játszva, tanulva, tapasztalatot cserélve, magukról gondolkodva töltődhetnek fel egy teljes héten át. Jó volt látni, ahogy a hétfőn még kicsit tartva az új helyzettől, kellő távolságból mustrálták egymást a gyerekek és szülők, majd péntekre közös élményekkel, mély beszélgetésekkel, barátságokkal váltak el egymástól. Jó volt velük tölteni a hetet, egyre bizalmasabb kapcsolatba kerülni, látni, ahogy szülőként megerősödtek, pihentek, együtt játszottak, mert jutott idő mindezekre” – mesélte Hegedüs Réka, az Otthon Segítünk Alapítvány vezetője.

„A The Human Safety Net programunk évről évre egyre több család életébe hoz változást, a mozgalomba pedig bárki bekapcsolódhat – erre hívja fel a figyelmet az őszi kampányunk is. Az idei évben a különleges szülő-gyermek táborunk segített a leginkább megmutatni azt, miről is szól valójában a The Human Safety Net kezdeményezés. Az Otthon Segítünk Alapítvány és a Generali tizenöt, nagyon lelkes önkéntese szerveztek egy héten át izgalmasabbnál izgalmasabb programokat a szülőknek és a gyermekeiknek. Önéletrajz készítés, pénzügyi tudatosság, önismereti témák a felnőtteknek; kézműveskedés, néptánc, Ninja-pálya és gyerekjóga a kicsiknek – ebben a pár napban mindenki megtalálhatta a számára leginkább élvezhető programot. Büszkék vagyunk arra, hogy ebben a kollégáinknak is nagy szerepe volt” – tette hozzá Földi-Tamás Ildikó.

- bdpst24.hu

Check Also

A WIZZ AIR NAPOZÓS ÚTI CÉLOKKAL VÁR A HIDEG TÉLI NAPOKON

A tél tökéletes alkalom arra, hogy a nyári csúcsszezont elkerülve süttessük a hasunkat egy kellemes …