5 tipp, ha gondban vagyunk a születésnapi ajándékokkal

A születésnap a legtöbb esetben örömteli ünnep: ha valaki nem is örül a korának, a kapott ajándékokat biztosan nem utasítja el. Nem ilyen egyszerű azonban kitalálni, hogy mi az, amivel örömet okozunk a másiknak, mert a különböző játékok, a Marvel-ajándékok vagy egy konyhai gép nem mindenkit hoz lázba. Azonban ha kicsit is ismerjük az illetőt, biztosan megtaláljuk azt, aminek láttán őszinte lesz a mosolya!

Miért kihívás az ajándékozás?

Legtöbbször családtagnak, barátoknak, ismerősöknek veszünk ajándékot kortól és nemtől függetlenül. Őket ismerjük annyira, hogy az érdeklődési körüknek megfelelően meg tudjuk határozni, hogy minek örülnének. Ha kerek évforduló közeledik, különösen ki szeretnénk tenni magunkért, és minél nagyobb és emlékezetesebb meglepetéssel készülni.

Vannak azonban helyzetek, amikor olyannak adunk ajándékot, akit nem ismerünk annyira. Ilyen lehet egy kolléga, akinek kedveskedni akarunk, de egy friss kapcsolat esetén is nehéz dolgunk lehet, ha meg akarjuk lepni a párunkat. Ha valamennyire ismerjük a másikat és megfigyeljük, hogy mit szeret, máris közelebb kerülünk ahhoz, hogy megtaláljuk számára a tökéletes ajándékot. 

5 tipp, ha nem tudod, mit adj ajándékba

Ha tudjuk, hogy az ajándékozott mit szeret, máris könnyebb a dolgunk, de arra is van megoldás, ha keveset tudunk róla! A kérdés innentől kezdve csak az, hogy mennyit szánunk az ajándékra.

Filmrajongóknak

Ha filmrajongónak veszünk ajándékot, a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Különböző Marvel-ajándékok közül válogathatunk, így vehetünk posztert, bögrét vagy akár ágyneműhuzatot is. Ha valaki imádja a filmeket, és különösen egy-egy alkotást, szinte mindennek örül, ami kedvenc témáját érinti, így nincs nehéz dolgunk. Sok esetben az illető sajnálja a pénzt egy-egy tárgyra, de mégis szeretné gyűjteményében tudni, ilyenkor pedig könnyedén segítségükre lehetünk egy jól kiválasztott darabbal. Ha nincs kedvenc filmje ismerősünknek, de magát a filmművészetet szereti, különböző könyvekkel kedveskedhetünk neki a témában.

Konyhatündéreknek

A főzést nemtől és kortól függetlenül sokan szenvedélyesen szeretik. Szinte mindig jól jön egy konyhai sütőkesztyű, netán egy fűszer- vagy lekvárválogatás, de egy jópofa köténnyel is örömet okozhatunk. A konyhai kiegészítők piacán a határ a csillagos ég fantáziában és árban egyaránt. Ha komolyabb ajándékban gondolkodunk, számos konyhai masina közül választhatunk az egyszerű botmixertől kezdve a sokfunkciós dagasztóig, de akár egy tésztanyújtó-géppel is meglephetjük szerettünket!

Hobbistáknak

A hobbi könnyedén válik szenvedéllyé, és éppen emiatt van könnyű dolgunk, ha olyannak vásárolunk, akinek van hobbija. Lehet ez horgászat, varrás, növénygondozás, állattartás vagy akár valamilyen sporttevékenység, biztosak lehetünk abban, hogy megtaláljuk a tökéletes meglepetést. Ha nem is kérdezzük meg, hogy pontosan mire lenne szüksége az ajándékozottnak, akkor rajongásának tárgyát viszontláthatja pólón, sapkán vagy akár egy bögrén is, mert biztosak lehetünk benne, hogy örömet szerzünk vele!

Játékmániásoknak

Akik a játékok világában élnek, szinte mindig vágynak egy újabb és újabb darabra. A videójátékok ma már rendkívül népszerűek, és még azokat is képesek beszippantani, akik nem magáért a játékért, hanem egy-egy filmért rajonganak. Ilyen esetben bármilyen, filmek alapján készült játék tökéletes lehet, legyen az gyerekeknek vagy felnőtteknek szóló Marvel-ajándék. Ha pontosan nem tudjuk, hogy minek örülne a megajándékozott, kuponnal is készülhetünk, hogy kiválassza magának, amire vágyik.

Ha a felszínt kapirgálnánk

Előfordul, hogy olyan embernek veszünk ajándékot, akit még nem ismerünk annyira, és egy ajándékkal szeretnénk elősegíteni, hogy jobban kapcsolatunk mélyüljön, vagy épp azt, hogy a meglévő kapcsolat erősödjön. Ha nem tudjuk, hogy mit szeret a másik, akkor sem kell kétségbeesni, mert egy illatgyertyát vagy egy tusfürdőt valamilyen módon mindig felhasznál az ajándékozott – ha máshogy nem, továbbajándékozás által. Férfiaknak egy üveg kiváló minőségű bor jó ajándék lehet, de akár esetükben is maradhatunk a kozmetikai termékeknél. 

Ha nem tárgyi ajándékban gondolkodnánk

Természetesen nemcsak tárgyi ajándékot adhatunk, hanem élményeket is! Egy éttermi vacsora, egy közös mozi vagy egy wellness-hétvége bár kézzel nem fogható, örök emlék is lehet a megajándékozottnak, úgyhogy érdemes kikérdezni, hogy ilyen tekintetben vágyik-e valamire.

Az ajándékozás örömteli dolog, de ha nem tudjuk, hogy mit adjunk, akkor megnehezítheti az életünket. Szerencsére választék bőven van, úgyhogy ha szabadjára engedjük a fantáziánkat, könnyedén megtalálhatjuk azt, amiben a másik örömét leli. 

- bdpst24.hu

Check Also

Bridgestone abroncsokon gurul a 925 lóerős szuperautó

Egyedi, ultranagy teljesítményű gumiabroncsot fejlesztett a Bridgestone az új Audi e-tron GT család számára. Az …