Vadonatúj készülékeket vezet be Magyarországon a SodaStream

Új korszakba lép a SodaStream, novembertől ugyanis két új szénsavasító gép forgalmazását kezdi meg idehaza. Az új generációs készülékek több olyan megoldást vonultatnak fel, amelyek kényelmesebbé és ergonomikusabbá teszik használatukat. 

A Terra és az Art elnevezésű készülékek a már jól megszokott SodaStream minőséget képviselik. Működtetésük nem tér el a közismert és népszerű gyártó egyéb más készülékeitől. „A Terra modern, letisztult dizájnnal büszkélkedhet, míg az Art merészebb megjelenést képvisel. Nevéből adódóan kissé művészi, kissé bohém és hamisítatlanul retro. Bár mindkét gép két eltérő egyéniség, a bubikészítés élménye a Terránál és az ART-nál egyaránt SodaStreame-s” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere. 

Amiben a két készülék viszont eltér az eddig SodaStream szénsavasító gépektől az az új, továbbfejlesztett csatlakozófej, amely lehetővé teszi a szénsavasító patron egyszerűbb és gyorsabb behelyezését. Ennek köszönhetően a legalább 60 liternyi szénsavas víz készítésére alkalmas patron könnyen és problémamentesen a helyére pattintható. 

„Mindkét készülék közös jellemzője, hogy teljesen új fejlesztésű szénsavasító, úgynevezett CQC patront használnak. Ezek nem kompatibilisek a régebbi típusokkal, de a könnyebb megkülönböztetés érdekében ciklámen színű fóliával vannak bevonva, míg az előző generációs szénsavasító patronok világoskékek” – emelte ki a SodaStream termékmenedzsere. Csere esetén mindenképpen érdemes figyelni a színeket. 

Az ergonómia kiemelten fontos a SodaStream számára, ezért nemcsak a szénsavasító patronok csatlakoztatását fejlesztette tovább, hanem magát a szénsavasító gombot is, amely a Terra esetén a készülék tetején található, csak úgy, mint az előző generációs készülékeknél. Az eddigieknél azonban nagyobb méretű lett a könnyebb kezelhetőség érdekében. Az Art-nál viszont a szénsavasító gép oldalán, egyfajta sörcsapra emlékeztető fogantyú tölti be ezt a szerepet, amelyet felülről lefelé kell hajtani abban az esetben, ha szénsavasítani szeretnénk. 

Az ART fekete, míg a Terra fekete és fehér színben lesz elérhető. A két készülék kezdetben a Media Marktban, a Kifli.hu-n, valamint a SodaStream saját magyar nyelvű webshopjában vásárolható meg. A márka az ünnepi pillanatra való tekintettel, mindkét készüléket limitált szériás Megapack kiszerelésben hozza forgalomba, ami egyedi szénsavasító palackot, valamint 500ml-es tonik italkoncentrátumot is magában foglal. Fontos figyelembe venni, hogy a CQC patronok cseréje is egyelőre csak ezeknél a partnereknél lehetséges. 2024 januárjától pedig a SodaStream valamennyi partnerénél elérhetők lesznek az új generációs szénsavasvíz készítők gépek és az új típusú patronok. 

A SodaStream legújabb készülékeivel is jól tükrözi, hogy a vállalatnál mindig pezsgés van. A világ legismertebb szénsavasvíz készítő brand-je továbbra is elkötelezett az emberiség lokális és globális ökológiai lábnyomának csökkentésében. Ebben pedig kulcsszerepet fognak játszani az új generációs készülékek, amelyek ugyancsak nemet mondanak az egyszerhasználatos PET-palack szemét termelésre. 

www.sodastream.hu

- bdpst24.hu

Check Also

Új kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

A Múzeumok Éjszakájára több éve új kiállítással készül az Iparművészeti Múzeum, az idei évre a …