Szerkesztőség néven művészeti tér, kávézó és egyben designbolt nyílik Budán

  • Multifunkcionális teret nyit az Új Művészet képzőművészeti folyóirat

Multifunkcionális hely, kávézó, designbolt, találkozási pont, kiállítótér, munkaállomás: november 9-én megnyílik a Szerkesztőség, amely Májkül Nájt (Dóczi Attila) kiállításával és az L.A. Suzi koncertjével robban be Budapest életébe. A Buda szívében található hely nem akar egyedi lenni és hiányt sem szeretne betölteni, helyette lehetőséget teremt a közös gondolkodásra. Az Új Művészet képzőművészeti folyóirat által életre hívott Szerkesztőségben nemcsak kulturális és művészeti eseményekre látogathatunk el, hanem részt vehetünk az alkotók, képzőművészek, designerek, elméleti szakemberek és a műkedvelők által folytatott párbeszédben is. A nyitóeseményt követően a kiállítás, valamint a Szerkesztőség kávézója és designboltja november 13-tól várja a látogatókat.

A Szerkesztőség minden elemében arra invitál, hogy új nézőpontokat ismerhessünk meg. Ennek jegyében nyílik november 13-án a hely designboltja, amelyben nemcsak magyar, hanem külföldi tervezők tárgyai – művészeti kiadványok, szita- és rizográf nyomatok, független könyvkiadók könyvei, valamint egyedi ruhadarabok és kiegészítők – közül válogathatnak a betérők, a szintén 13-án nyíló kávézó kínálata pedig lehetővé teszi, hogy ne essen le a vércukorszintünk egy-egy húzósabb, képernyő előtt töltött óra során.

Az Új Művészet ezentúl nemcsak kiadója a print és online folyóiratnak, hanem egy olyan platformként kíván működni, amely életre hív különféle kollaborációkat, aláhúzva ezzel kísérleti, előremutató és a kortárs művészeti színteret gazdagító jellegét.

A nyitó, Such Magic című kiállításon Májkül Nájt (Dóczi Attila) mutatkozik be, akinek legújabb munkái olyan enteriőrközpontú műalkotások, amelyeknek fontos részét képezik a tömeggyártott termékek, továbbá a kilencvenes-kétezres évek digitális forradalma. A Such Magic központi eleme a vizuális sokkhatás, az állandó képi ingerek és azok hatása az emberi pszichére. 

Májkül Nájt (Dóczi Attila) 2015-ben végzett a Képzőművészeti Egyetemen Bukta Imre osztályában, majd tanulmányait a milánói Accademia di Belle Arti di Brera-n folytatta. Technikái a digitális grafikától a nagyszabású konstruált installációkig, videó- és hanginstallációkig terjednek.

A kiállítást Tayler Patrick képzőművész, az Új Művészet folyóirat szerkesztője nyitja meg. Ezzel kezdetét veszi a Szerzőnk kurátor című kiállítássorozat, amelyben az Új Művészet szerzői tűnnek fel kurátor szerepben. A sorozat – ahogyan maga a hely is – arra ad lehetőséget, hogy nem összeszokott párosok találkozzanak és gondolkozzanak együtt.

Az esten koncertező L. A. Suzi duója – Szalai Anna (Mambo Rumble, Csillagrablók, lil N) és Dorozsmai Gergő (The Moog, Csaknekedkislány, Gustave Tiger, Mayberian Sanskülotts, Felső Tízezer) – 2021-ben alakult. Első EP-jükön füstös, kávéházi hangulatot idéző sanzonokat hallhattunk, frissen megjelent nagylemezükön a megszokottakat pörgős diszkózene egészíti ki. A formáció szintipop dalokkal töri meg a sanzonok okozta illetődöttséget.

A helyet Rudolf Anica, az Új Művészet vezető szerkesztője és Sirbik Attila, az Új Művészet online főszerkesztője, a Symposion kiadó vezetője hívta életre, a Szerkesztőség arculatát Solymosi Mór és Kárpáti Tibor jegyzi.

Megnyitó: november 9. 19 óra
Helyszín: Keleti Károly utca 11/A, 1024, Budapest

Nyitvatartás november 13-tól
H-K-P: 10.00–17.00
Sz-Cs: 10.00–19.00
Szo-V: Zárva

- bdpst24.hu

Check Also

Vörösmarty Színház: A kék hajú lány + interjú

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék …