Kiderült: A legszigorúbb közúti szabályokkal rendelkező országok

  • A Compare the Market AU új kutatása 17 országot rangsorol a közúti szabályok szigorúsága alapján
  • Norvégiát a legszigorúbb országnak minősítették a hat különböző mért mérőszám alapján
  • Franciaország volt a második legszigorúbb, ezt követte Kolumbia és Dánia

A közúti szabályok célja, hogy segítsék az emberek biztonságát utazás közben, ugyanakkor biztosítsák a forgalom egyenletes és szervezett áramlását. De nem minden ország alkalmazza egyformán ezeket a közúti szabályokat.

A Compare the Market AU kutatása hat különböző mérőszámot elemzett 17 országból, beleértve a véralkohol-korlátokat, a sebességkorlátozásokat, a mobiltelefon-korlátozásokat és a biztonsági öv-kötelezettségeket, hogy megállapítsa, melyik országban vannak a legszigorúbb közúti szabályok.

Norvégia a legszigorúbb ország a listán, 10-ből 7,09-es indexpontszámmal. Az országban alacsony a véralkohol határérték, 0,02 BAC (véralkohol-koncentráció), alacsonyabb a sebességhatár a városi utcákon és a vidéki utakon (30 km/). h lakott területen és 80km/h országúton), valamint a kötelező biztonsági öv követelményei.

Franciaország lett a második az indexen (5,94/10), nagyrészt a mobiltelefonokra vonatkozó legszigorúbb szabályoknak köszönhetően. Egy sofőr sem használhatja mobiltelefonját, még kihangosított állapotban sem.

A harmadik helyen Kolumbia és Dánia végzett holtversenyben, amelyek 10-ből 5,84-es indexpontot kaptak. Kolumbia alsó, 100 km/h-s autópálya-sebességhatára és 0,02 BAC-os alacsony véralkohol-határérték segített ellensúlyozni azt a tényt, hogy kötelező a biztonsági öv, de nem szigorúan. érvényesíteni. Dániában a sofőrök használhatnak mobiltelefonos kihangosítót, de csak akkor, ha az az autóba épített rendszert használ. A telefontartó tartozéka nem megengedett a hívások kihangosításához, és ezzel Dánia az első három közé került a szigorú közlekedési szabályok tekintetében.

Az alábbi táblázat mind a 17 ország adatait és indexált pontszámait mutatja.

Hasonlítsa össze a piac általános biztosítási részlegének vezérigazgatója, Adrian Taylor megjegyzi, hogy azok a sofőrök, akik nem tartják be országuk közlekedési szabályait, azt tapasztalhatják, hogy autóbiztosításuk drágulhat.

„Nemcsak azt kockáztatja, hogy pénzbírságot kap, pontokat veszít a jogosítványából, vagy súlyosan megsérti magát és másokat, hanem azt is tapasztalhatja, hogy a gépjármű-biztosítása megdrágul, ha megszegi a szabályokat vagy veszélyes vezetési szokásokat folytat” – mondja Taylor.

„Az autóbiztosítók számos tényezőt figyelembe vesznek az árazáskor, és ezek közé tartozik az Ön vezetési előzményei is. A közlekedési szabálysértések előzményei miatt a biztosító megemelheti a díjait, vagy úgy dönthet, hogy nem újítja meg a kötvényt.

További információért az indexről, beleértve a módszertant, látogasson el: https://www.comparethemarket.com.au/car-insurance/features/countries-with-the-strictest-road-rules/

- bdpst24.hu

Check Also

Az Auchan minden munkatársának ingyenes egészségügyi szűrést biztosít

Az Auchan Magyarország kiemelt figyelmet fordít munkatársai egészségmegőrzésére és jóközérzetének biztosítására egész évben, októbert pedig …