Hatékonyan működő IT infrastruktúra? Akkor IamIT!

Jól megtervezett, megfelelően kivitelezett és folyamatosan karbantartott informatikai háttér nélkül nem igen van esélye egy vállalatnak sem a hatékony működésre és az eredmények elérésére. Az informatika számos területet lefed, amiknek mind ugyanolyan hatékonyan és jól kell működnie, hogy a vállalat sikeres lehessen. Mik ezek a területek és kire bízhatjuk cégvezetőként a vállalat IT infrastruktúráját? Cikkünkből kiderül.

Az informatika területei

Amikor azt halljuk, informatika vagy IT, elsőre a legtöbbünknek szoftverek és programok jutnak eszébe. Tény, hogy amivel mi, munkavállalók dolgozunk, azok a szoftverek és különböző programok, de az IT rengeteg mindent lefed. Nem beszélve arról, hogy ahhoz, hogy ezek a programok  jól működjenek, szükség van egy rendszergazdára, aki ezeket üzemelteti, frissíti és karbantartja.

De lássuk, milyen területeket is takar pontosan az informatika, amivel egy IT szakembernek mind magas szaktudással kell rendelkeznie!

Ma már az IT nagy része a felhőben működik, hiszen például felhő alapú adattárolással korlátlan mennyiségű adatot tárolhatunk.

Ott van emellett az IT biztonság, vírusvédelem is. Az online világban szinte minden sarkon veszély leselkedik a felhasználókra. Hackerek és adathalászok találnak ki egyre jobb módszereket arra, hogy bejussanak platformjainkra, vagy számukra fontos adatokhoz, információkhoz jussanak hozzá. Egy jó IT szakember egyidőben tudja érzékenyíteni és felkészíteni ügyfeleit ezekre a csalásokra, és megtenni a megfelelő biztonsági lépéseket ezek elkerülése érdekében.

Ehhez kapcsolódnak például a VPN és VPS szerverek is, amelyek szintén az informatikai biztonságot szolgálják. Valamint nagyobb cégek esetén az Mobil Device Management, az üzleti levelezés megvalósítása, vagy szükség esetén a migrálás, a teljes IT infrastruktúra felhőbe költöztetése.

És akkor nem beszéltünk még a Windows szerverek biztosításáról és üzemeltetéséről, a rendszertervezésről és -integrációról, a wifi hálózat kiépítéséről vagy a DevOps bevezetéséről.

Ezek mind az IT-t képezik, amiket egy jó IT cég vagy szakember biztosítani tud a vállalatok számára.

Kire bízzuk?

A fent felsoroltakat mind profi informatikus mérnököktől veheted igénybe az IamIT informatikai szolgáltatónál. Emellett bizonytalanság vagy elakadás esetén  IT tanácsadás szolgáltatásukat is igénybe veheted, hogy vállalatodnak a legjobbat nyújthasd és sikerre vihesd azt.

- bdpst24.hu

Check Also

Erre figyeljünk tervezőasztalos lakáshitelnél!

Az újépítésű lakások iránti kereslet idén nyáron robbanásszerű növekedésnek indult. Mára már az összes nagybank …