Ingatlan adásvétel 2024-ben?

  • Az új ingatlan-nyilvántartási törvény legfontosabb változásai
  • Szerző: Dr. Solymári Nóra, Dr. Fellegi Nándor
A 2024. október 1-jén hatályba lépő új ingatlan-nyilvántartási törvény szerint 2024 végétől csak elektronikus aláírással lehet ellátni az ingatlanok eladásához és megterheléséhez szükséges bejegyzési engedélyt. Hogyan készüljünk fel erre és milyen változásokat hoz még az új törvény?  
Az ingatlan tulajdonosa akár eladni, akár megterhelni (hitelt biztosító zálogjoggal, használati joggal, építményi joggal stb.) kívánja az ingatlanát, ehhez bejegyzési engedélyt kell kiállítania.

Az új ingatlan-nyilvántartási törvény végrehajtási rendelete szerint a bejegyzési engedélyt egy erre rendszeresített elektronikus űrlapon kell létrehozni és azt minősített elektronikus aláírással kell ellátni vagy azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítés szolgáltatással (AVDH) hitelesíteni, ráadásul az ügyvéd előtti személyes jelenléttel.

Nem lenne példa nélküli ugyanakkor a törvény hatálybalépésének ismételt elhalasztása, de érdemes lehet minden lehetőségre felkészülni.

De mi kell ehhez és mi a legegyszerűbb megoldás, ha nem rendelkezünk a szükséges feltételekkel? Több lehetőség közül is választhatunk:

Tovább a cikk folytatására

- bdpst24.hu

Check Also

Simon Detti a Bátor Tábor regionális vezetője

Az NGO tapasztalattal is rendelkező marketingkommunikációs szakember a DDB Reklámügynökségtől érkezik a Bátor Táborba, melynek …