Véget érnek a zarándoklatok a nemzeti kegyhelyen

Október 28-án rendezik meg az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a Kelet-Cserháti Trófeaszemlével. Ez az év 24., egyben utolsó búcsúja a nemzeti kegyhelyen. Az ünnep előestéjén vadétel-versenyt is rendeznek, 4 étterem, 4 séfjének, négyfogásos menüsorával.

Véget ér a búcsúszezon Mátraverebély-Szentkúton; az utolsó zarándoklatot október 28-án a vadászok és erdészek védőszentje, Szent Hubertus tiszteletére rendezik, amikor a szabadtéri mise mellett megtartják a Kelet-Cserháti Trófeaszemlét is. A ferencesek által működtetett nemzeti kegyhely elcsendesedik az őszi-téli időszakban és a többezres búcsúkat felváltják a kisebb létszámú lelkigyakorlatok.

Az utolsó ünnepi alkalommal már pénteken elkezdődnek a programok, méghozzá egy a vadászoknak, erdészeknek szóló szakmai konferenciával. Este pedig megrendezik az első exkluzív vadvacsorát a kegyhely Szent Jakab Éttermében, mely egyben 4 étterem, 4 séfjének versenye is lesz. A hidegtálas ételek között olyan ínyencségeket lehet megkóstolni, mint például a szarvasnyelv-kocsonya, gímszarvas-steak vagy fácán rilette.

A Szent Hubertus búcsú 11 órás ünnepi szentmiséjét Fazekas Z. Márton OPraem, csornai apát celebrálja.

Kora délután a nemzeti kegyhelyről megjelent két könyvről beszélgetnek a szerzők, és az egész napot átszövik a kicsiknek és felnőtteknek szóló programok, úgy mint a íjász- és vadászkutya bemutató, helyi kézműves vásár, természetfotó kiállítás, valamint szituációs lézeres lövészet.

További információ, részletes program:

www.szentkut.hu

- bdpst24.hu

Check Also

A következő nemzedékek reálértelmiségét nevelik

most őket díjazzák 2,5 millió forinttal 24. alkalommal lehet jelölni a reáltárgyak legjobb oktatóit a …