Hallgatók alkotásaival várja a látogatókat a Képző az Art Marketen

  • 2023. október 19–22., Bálna Budapest, 1093 Budapest, Fővám tér 11–12.

Ebben az évben is részt vesz a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi kortárs művészeti vásárán, az Art Market Budapesten. Az MKE standja húsz tehetséges fiatal hallgató munkáit mutatja be 2023. október 19. és 22. között a budapesti Bálnában.

2023-ban az MKE immár sokadik alkalommal képviselteti magát az ART MARKET BUDAPEST nemzetközi kortárs képzőművészeti vásáron, mely 13. alkalommal nyitja meg kapuit. Az évente több tízezer látogatót vonzó esemény ezúttal mintegy 120 kiállítót lát vendégül közel harminc országból.

A képzőművészeti hallgatók számára az Art Market nemcsak a művészi bemutatkozás és a találkozás kiváló platformja, hanem hatalmas lehetőség az alkotások értékesítésére is, hiszen a vásáron a kiállított művek megvásárolhatók. Az Art Marketen a gyűjtők, galériások és a művészet iránt fogékony látogatók új tehetségeket fedezhetnek fel, az MKE hallgatóinak alkotásai között válogatva egyedi, friss művekkel gyarapíthatják kollekciójukat, gazdagíthatják környezetüket. A több ezer alkotást felvonultató Art Marketen, a Képző standján a művészetkedvelő közönség a jövő ígéretes művészeinek alkotásait ismerheti meg.

A 2011-ben létrejött Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár – mely egyben Magyarország legnagyobb művészeti kiállítása – kiemelten kezeli az üde, inspiráló művészeti tartalmakat, trendeket és a jövő tehetségeit. Az Art Marketen megjelenő MKE-válogatásban a tradicionális képzőművészeti műfajok (festészet, szobrászat, grafika) mellett helyet kapnak a friss tendenciák, az új médiumok is. A kiállított alkotásokban nyomon követhetjük, hogy a hallgatók hogyan élik meg és dolgozzák fel életük egyéni traumáit, történéseit, illetve hogyan reflektálnak az őket foglalkoztató társadalmi jelenségekre.

Az MKE standján öt tanszékről – Festő, Grafika/Képgrafika szakirány, Intermédia, Szobrász és Vizuális Művészet Tanszék –, valamint a Doktori Iskolából kerülnek az utóbbi egy évben készült hallgatói művek kiállításra. A kiállítók névsora: Androvics Blanka, Bárdi Dominik, Benkovics Virág, Boruzs Boglárka, Dicső Eszter, Friedrich Barnabás, Gargya Krisztina, Gerhát Gyöngyvér, Horváth Gergely, Horváth Olivér, Jakabos Júlia, Kakas Olívia, Kasza Petra, Kiss Boglárka, Kozma Lilla, Májer Viktória, Mihályi Bálint, Szeli Kamilla, Tóth Anna Eszter, Tyurin Dániel.

Az Art Market MKE-kiállítás kurátora: Uszkay Tekla művészettörténész

Grafika és stand dizájn: Boda László Bertalan tervezőgrafikus, az MKE hallgatója

Credit: Forrás: MKE

Kreditek:

  • Friedrich Barnabás: Ablaknál, 2023; akril, vászon, 200×150 cm
  • Horváth Gergely: Orsó, 2023; vegyes technika, 14×10 cm
  • Kakas Olívia: Landolás, 2023; akril, vászon, 150×120 cm
  • Mihályi Bálint: Hiro Protagonist, 2023; akril vásznon, 90×120 cm
  • Tóth Anna Eszter: Last minute, 2023; akril vásznon, 150×220 cm

- bdpst24.hu

Check Also

Vörösmarty Színház: A kék hajú lány + interjú

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék …