Közel 9000 diákot mozgatott meg a Neumann Next

  • Hatalmas érdeklődés kísérte a Neumann János 120. születésnapja kapcsán rendezett országos vetélkedőt, a Neumann Nextet.

Az MNB-EduLab Kft., a Pénziránytű Alapítvány és a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) által életre hívott vetélkedő a modern számítógépek működési elveit megalapozó matematikus előtti tisztelgett. A hat hónapon keresztül tartó játékban közel 9000 fő vett részt.

A hatfordulós versenyen 8724 fő vett részt, amiből 6034 fő középiskolás, míg 2690 fő a felsőoktatásban tanul. A főnyeremények középiskola és felsőoktatás kategóriában egy MacBook Air, egy Iphone 11, és egy Apple Watch SE 2 készülékek voltak. 

A „Felsőoktatás” kategóriában az első helyezett főnyereménye mellé, különdíjként részt vehet a Neumann János Egyetem és a Sharjah Research Technology and Innovation Park együttműködésben megvalósuló Megalux napelemes autó fejlesztésében. Különdíj továbbá az egyetem részéről egy Bloomberg Terminálos képzési lehetőség, illetve a hozzá kapcsolódó bizonyítvány megszerzése a Campus Tőzsdetojásban, valamint a workshopon való részvétel.

Nyertesek:

„Középiskola” kategória fődíjasok:

  1. helyezett: Burányi Laura
  2. helyezett: Tóth Bence
  3. helyezett: Nagy Péter

„Felsőoktatás” kategória fődíjasok:

  1. helyezett: Lipécz Ákos
  2. helyezett: Farkas Edina
  3. helyezett: Béres Krisztina Anna

- bdpst24.hu

Check Also

Ingyenes fotókiállítás a „Nekem a BudaPart…!” fotópályázat nyertes képeiből

Idén második alkalommal rendezték meg a „Nekem a BudaPart…!” fotópályázatot. A szervezők két kategóriában várták …