Fogadj örökbe egy képzőművészt!

  • Indul a Godot Art Expo

Az alkotó és a befogadó közötti szorosabb kapcsolat kialakításában nyit új fejezetet a Godot Kortárs Művészeti Intézet úttörő kezdeményezése. Az október 18-29 közötti Godot Art Expon a látogatók nemcsak a műalkotásokat fedezhetik fel, hanem közvetlen kapcsolatba léphetnek az alkotókkal is, támogatva pályájukat, hozzájárulva a művészet jövőjéhez.

Az év egyik legmeghatározóbb művészeti eseménye, a Godot Art Expo egy egyedülálló kezdeményezéssel igyekszik az alkotó és befogadó, a művész és a művészetre nyitott közönség közötti kapcsolatot elmélyíteni. A „Fogadj örökbe egy képzőművészt!” koncepció új lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerhessék a kortárs tehetségeket, támogatva pályájukat, hozzájárulva a művészet jövőjéhez. „A látogatók azzal, hogy megvásárolnak egy műtárgyat, „örökbe fogadják” a művészt, ezzel személyes kapcsolatot teremtve az alkotó művészi világával” – mondta Laczkovich Borbála, az Intézet művészeti vezetője. Az örökbefogadás nemcsak a művészeknek, hanem a vásárlóknak is előnyöket kínál, hiszen bepillantást nyerhetnek az alkotók életébe, követhetik a művész alkotói folyamatainak változását és pályafutásának mérföldköveit.

A Godot Art Expo mindehhez egyedülálló választékot kínál, hisz’ az októberi rendezvényen 200 tehetséges fiatal képzőművész több mint 2000 alkotását válogatták be a Godot Intézet nyilvános pályázatára jelentkezők közül. A művek „gerilla áron” kaphatók, így az érdeklődők kivételes alkotásokat szerezhetnek be kedvező áron. A vásárlással közvetlenül támogathatják a fiatal művészek karrierjét, elősegítve az alkotói közösség fejlődését.A Godot Kortárs Művészeti Intézet jóval több, mint csupán egy kiállító tér. Legújabb kezdeményezésével is azt a komplex művészettámogató ökoszisztémát kívánja tovább erősíteni, amely a fenntarthatóság szempontjait szem előtt tartva nyújt megoldást arra, hogy az alkotók a művészetükből éljenek és ennek révén legyenek ismertek, elismertek.

A Godot Art Expo október 17-én már egy különleges 0. napi programmal várja az érdeklődőket, ahol a fogyasztható művészet is valósággá válik és október 18. és 29. között tart nyitva a Godot Kortárs Művészeti Intézet Óbudai (Fényes Adolf utca 21.) magánmúzeumában.

Nyitvatartás: minden nap 11-19 óráig, október 18-29 között. Bővebb információ a https://www.godot.hu oldalon található.

- bdpst24.hu

Check Also

A Night Verses lesz PLINI előzenekara 

A Night Verses rajongókra jó idők járnak, az instrumentális trió ugyanis idén nyáron PLINI vendégeként …