HR szakmai napot tartottak Kecskeméten

  •  HR Fest Mastermind by Viapan 

Nagy érdeklődés övezte a kecskeméti HR Fest Mastermind by Viapan október 3-án megtartott eseményét, mely remek alkalmat teremtett a térség jeles szakmai és üzleti képviselőinek, hogy megosszák vezetői tapasztalataikat egymással. 

A kecskeméti HR mesterelme megálmodói a HR Fest és a Viapan Group közösen valósította meg a szakmai találkozót, ahol a jövő évi trendek mellett a networking is előtérbe kerülhetett. A két szervezet már sokadik alkalommal mutatja meg, hogyha HR-ről és a munkaerőpiac fellendítéséről van szó, akkor együttes erővel képesek nagyot alkotva gyarapítani és inspirálni az ország vezető piaci szereplőit. 

A két szervezet összefonódása olyan remek alkalmakat teremtett eddig a HR-szakma szerelmeseinek, mint a tavalyi kecskeméti vagy az idei rekordszámú pécsi HR Fest by Viapan. A HR Fest üzleti rendezvénysorozat szervezői igyekeznek az ország több pontján fórumot teremteni, megvitatni a HR világát érintő új kihívásokat és lehetőségeket. A Viapan Group pedig az ország egyik legrégebbi HR szolgáltatója, akik nemrég a minősített foglalkoztatói státuszt is megszerezték, ezzel közel 40 éves eszköztárukat immár harmadik országbeli munkavállalókkal is kiegészítették. 

A napokban megtartott Mastermind eseményen újra összeálltak a térség piacvezető cégeinek szakemberei, és kerekasztal beszélgetésekben a mesterelme munkamódszerrel tárgyaltak ki olyan forró témákat, mint a sokszor emlegetett munkaerő-megtartás, a folyamatos képzések vagy épp a külföldi munkavállalók integrációja. „Hihetetlen volt látni és érezni az kerekasztaloknál azt az ERŐT, ami a térség szakmaiságában rejlik, és jó volt a legnagyobbaktól hallani a sikertörténeteiket vagy éppen aktuális kihívásaikat a HR piaccal kapcsolatban” – nyilatkozta Vida Péter, a Viapan Group elnöke.  

Tóth Gergő, a HR Fest vezetője hisz abban, hogy a Viapan Grouppal közös együttműködés hosszútávon is sokat ér majd Kecskemét városának: „Mindig kíváncsiak vagyunk egy új régió nyitottságára és tapasztalataira, Kecskemét és a Viapan pedig óriási szakmai élménnyel gazdagított minket az első HR Festen 2022-ben. Így nem volt kérdés, közösen újabb lépést tehetünk helyben, ezért kisebb szakmai gondolkodó műhelyet hoztunk most Kecskemétre azért, hogy igazán mélyen és koncentráltan mozdítsuk előrébb a helyi HR – és cégvezetői gondolkodást. Ez ismét sikerült, mindig klassz motiváció egy ilyen innovatív szakmai diskurzus minden résztvevő számára.” 

 
A HR szakma tehát él és virul a megyében, és úgy néz ki, hogy ez a jövőben is így marad – legalábbis ha a helyi szakembereken múlik, akkor biztosan. 
 
Az eseményről készült fotókat a Viapan Group Facebook oldalán lehet elérni. 

- bdpst24.hu

Check Also

A Night Verses lesz PLINI előzenekara 

A Night Verses rajongókra jó idők járnak, az instrumentális trió ugyanis idén nyáron PLINI vendégeként …