Ismerd meg a Día de los Muertos, a díváli és a hanuka alkalmából

  • A Lush Co-Create programja által megalkotva:

    Ismerd meg a Día de los Muertos, a díváli és a hanuka alkalmából készült ünnepi kollekcióinkat!

A 2023-as ünnepi kollekcióink a Lush Co-Create programjának keretein belül készültek. Ez a terméktervező gyakornoki program a Lush közösség tagjaival együttműködésben autentikus történeteket mesél, és személyessé teszi a kulturális ünnepeket. Ugye milyen izgalmas? Pillantsd meg az újdonságokat!

Día de los Muertos kollekció 2023

A mexikói halottak napját hagyományosan november elsején és másodikán ünneplik. Ekkor a hiedelmek szerint az élők és a holtak újra találkozhatnak, így a gyász helyett az ünnep és a gyógyulás érzése kerül előtérbe.

Az új kollekció termékei az ünnephez kapcsolódó legendák kulcsfontosságú szimbólumait idézik fel – például a Cempasúchil nevű virágot, melyet mi bársonyvirágként, esetleg büdöskeként ismerünk. Ezt a legenda szerint a napisten, Tonatiuh ajándékozta az embereknek a holtak előtti tisztelgésként.

A kollekcióban szereplő új kendőcsomagoláson a jellegzetesen színes koponyák (spanyolul calavera) mellett pompás királylepkék szerepelnek, melyek a Día De Los Muertos ikonográfiájában az elhunyt családtagok ünnepelni hazatérő lelkét szimbolizálják.

A 2023-as Día de los Muertos kollekció termékeit szeptember 28-tól megtalálod üzleteinkbenwebshopunkban és a Lush applikáción is.

Cempasúchil
Fürdőbomba
2 690 Ft / db

Dobd fel a fürdővizet a buku, a grépfrút és a bergamott édes és frissítően gyümölcsös olajaival! Limitált kiadású fürdőbomba a Día de los Muertos kollekció részeként. A körömvirágot ábrázoló mintát a mexikói halottak napja során használt virágok ihlették. Ezek a szirmok segítenek, hogy a holt lelkek visszatalálnak szeretteikhez.
Cempasúchil
Szappan
3 290 Ft / 100 g

Mosakodj meg tetőtől talpig, és engedd, hogy a körömvirágszirom-forrázat édesen virágos illata, valamint a grépfrút- és bergamottolaj vidám, citrusos aromája elkápráztassa a bőröd. A Día de los Muertos kollekcióhoz tartozó limitált kiadású szappan gyümölcsösen virágos illatot áraszt, a benne található agávészirup pedig vonzza a nedvességet, így puhítja és hidratálja a bőröd.
Alebrije
FUN gyurmaszappan
4 290 Ft / 200 g

A davana- és bukuolaj frissítő, puncsos illata teszi ellenállhatatlanná ezt a limitált kiadású FUN gyurmaszappant, mely a Día de los Muertos kollekció része. Csípj le belőle egy darabot, és mosd meg vele a tested és a hajad, morzsold a kádba folyó víz alatt, ha habokra vágysz, vagy formázz belőle saját mexikói szobrocskát.

Az alebrije nevű állatszobrok a mexikói népművészetben a lelkek kísérőit szimbolizálják. Te és a szeretteid a kreativitás által tiszteleghettek a mexikói kultúra előtt. Készítsétek el saját lélekállataitokat!

Colorful Souls 
Kendőcsomagolás
3 290 Ft / db

Készíts saját ajándékot szeretteidnek! Csomagold kedvenc Lush-termékeid egy 100% biopamutból készült színes kendőcsomagolásba. A többször használható kendőcsomagolás mintáját Luis Pinto mexikói tervezőgrafikus és illusztrátor tervezte. Munkáját a mexikói és latin-amerikai legendák, tradíciók és népi történetek ihletik, a képregények, a szürrealista mozgalom és a popkultúra mellett.
Méret: 70×70 cm
“A Co-Create remek lehetőség, hogy mi, akik a Lush-nál dolgozunk, saját feladatkörünkön kívül is megmutathassuk tehetségünket és elhivatottságunkat. El sem hiszem, hogy végre bemutathatom a kultúrámat és a kedvenc ünnepemet. A mexikói kisgyerek, aki valaha voltam, most nagyon boldog lenne! A projekt során sokat tanultam az együttműködésről és arról, milyen kemény munkával jár, mire egy ötletből kézzelfogható termék lesz”

– Rodrigo De La Monja, kereskedelmi asszisztens & Co-Create termékfeltaláló
Hamarosan…
Díváli kollekció 2023
A Lush 2023-as díváli kollekciója az új kezdeteket, az egységet, a békét és a harmóniát ünnepli. A díváli, vagy más néven dípávali „fényfüzért” jelent, amely az új év kezdetét jelzi. Az ünnep középpontjában a fény áll, mely összehozza a szeretteinket, valamint a gyönyörű hagyományok és kultúrák előtt tiszteleg.

Díváli:
2023. november 12.

Akár magadat leped meg ezekkel a megnyugtató, színes ajándékokkal, akár szeretteidnek ajándékozod őket, a kollekcióban mindenki talál valami különlegeset a díváli ünnepléséhez.

A 2023-as díváli kollekció termékeit október 5-től megtalálod üzleteinkbenwebshopunkban és a Lush applikáción is.

Diya
Fürdőbomba
6 390 Ft / 290 g

Az újév jólétét szimbolizáló Diya fürdőbomba és fürdőolaj a jázminabszolút, az ylang-ylang-olaj és a vaníliaabszolút lágy, meleg virágos keverékével kényezteti érzékeid. Hagyd magad mögött a gondokat, és lépj a pozitivitásba az idei díváli alkalmából! Rangoli mintával díszített, égő mécsest idéző 3 az 1-ben fürdőcsoda fürdőolajjal és fürdőbombákkal.

Flower Gel
Tusfürdő
4 490 Ft / 120 g -tól

Irány a zuhany ezzel a virágoktól illatozó, díváli-hangulatú tusfürdővel! A mámorító jázmin, az elegáns rózsa és a kifinomult ylang-ylang luxust varázsol köréd.
A Flower Gel a Lush Leicesterben dolgozó Santosh-sal együttműködésben készült.

Happy Diwali
Ajándékcsomag
8 690 Ft / db

Ragyogjon a fényed! Ünnepeld a díváli időszakát ezzel az élénkítően citrusos és virágos illatú zuhanyduóval! A Flower Gel tusfürdőben lévő mámorító jázmin, rózsa és ylang-ylang luxust varázsol köréd, míg az Orange testradír a benne lévő C-vitaminban gazdag naranccsal és illóolajokkal feldobja a hangulatod.

Rangoli
Kendőcsomagolás
2 490 Ft / db

Állíts össze saját ajándékot egy szeretted számára díválira  – egyszerűen csomagold a választott Lush-termékeid ebbe a rangolis mintájú kendőcsomagolásba, mely 100% biopamutból készül.
Méret: 50×50 cm

Ezt a többször használható ajándékcsomagolást Shashikala, a re-wrap nevű kézműves kollektíva egyik tervezője készítette. A re-wrap egy szociális vállalkozás Indiában, mely a környezeti és társadalmi változásért küzd. A vállalkozás közvetlenül együtt dolgozik a 100% biopamutot gyártó helyi földműves csoporttal, amivel biztosítani tudják, hogy a gazdák méltányos bért kapjanak, ami anyagi biztonságot és tervezhető jövőt biztosít számukra.
“Ez az otthonom, ahol mindig biztonságban érzem magam és ahova szívesen jövök. Ezek a lehetőségek platformot adnak számunkra, hogy megmutathassuk a tehetségünket. Virágmintát rajzoltam, mert több benne a szín… az, hogy részese lehetek ennek a cégnek, színesebbé tette az életem” – meséli Shashikala, az egyik tervezőjük.
Hamarosan…
Hanuka kollekció 2023
A Lush 2023-as hanuka kollekcióját az olaj, a fény és a melegség ünnepe ihlette, felhasználva az ezen alkalomra jellemző szimbólumokat, mint például a dreidelt, a menórát és az orsufganiyot.

Hanuka: 
2023. december 7-15.

A Gelt Melt szilárd aromaolaj megalkotásában Natalie Blackman, a Lush Brent Cross üzletének egyik dolgozója segített:

„A Gelt Melt szilárd aromaolaj megalkotása nagyon különleges élmény volt számomra – egy csodás lehetőség, hogy a kultúrámat és örökségemet olyan módon mutassam be, amely egyszerre szórakoztató és mindenki számára hozzáférhető. Remélem, mások annyira szeretik majd, mint én.”

A 2023-as hanuka kollekció termékeit november 2-tól megtalálod üzleteinkben, webshopunkban és a Lush applikáción is.

Dreidel, Dreidel, Dreidel
Fürdőbomba
2 690 Ft / db

Pörgesd meg ezt a csillogó dreidelt a kádadban, és élvezd a szikrázóan lila, fahéjillatú fürdőt!

Gelt Melt
Szilárd aromaolaj
3 290 Ft / 70 g

Ezzel a kényeztető olajokban gazdag, csokoládéillatú aromaolajjal akár nyolc éjszakán át tartó fürdőélménnyel is meglepheted magad!

A szilárd aromaolajokat kétféleképpen is használhatod: illatosíthatod velük az otthonodat, vagy a fürdőolajként a fürdővízhez is adhatod őket.

Az illatosításhoz törj le egy-két kockát, és tedd aromalámpába. Egy kocka égési ideje nagyjából 6 óra. Az aromalámpát ne használd 6 óránál tovább.

Ha szilárd fürdőolajként használnád, adj egy-két kockát egy kádnyi kellemes forró vízhez. Dőlj hátra, és hagyd, hogy a mandula- és az argánolaj puhává és illatossá varázsolja a bőröd.

Happy Hanukkah
Ajándékcsomag
6 590 Ft / db

Ünnepeld a hanuka zsidó ünnepét ezzel a fürdéshez és zuhanyzáshoz megalkotott édes és fűszeres párossal! A Dreidel, Dreidel, Dreidel fürdőbomba fahéjas aromája, és a mézédes Honey I Washed The Kids tusfürdő a hangulatod is ragyogóvá varázsolja!

Happy Hanukkah
Kendőcsomagolás
3 290 Ft / db

„Ezt a kendőt a 6 éves fiam, Leo ihlette, aki azt mondta, hogy egy nap majd a világűrben fogja ünnepelni a hanukát, ezért szerettem volna megteremteni ezt a látomást számára. Nem lennék meglepve, ha ez egy nap valóban valóra válna!” – Daniel Sulzberg, tervező

Méret: 70×70 cm
100% újrahasznosított poliészterből készült kendőcsomagolás

 

- bdpst24.hu

Check Also

Aurea – Szívbéli vágyakozás, átlényegülés Vida-Veres Imola új dalában

Megjelent Vida Veres Imola legújabb lyric videója, amely az Aurea album címadó dalához készült. Az …