Tudd meg, milyen menyasszonyi ruha illik az alakodhoz

Több ezer modell, de csak egy választás! A tökéletes esküvői ruha keresése a legtöbb nő számára véget nem érő küldetésnek tűnik: hogyan válasszunk ki egyet, amikor annyi lehetőség van? A döntés mégsem olyan bonyolult, tekintve, hogy sok modell eleve kizárt: vagy nem tetszik, vagy egyszerűen nem áll jól! Íme néhány ajánlás a testalkatodnak megfelelően, a fantasztikus végeredmény érdekében.

Az alma alakú sziluett

A kerek vagy alma típusú sziluettet telt forma jellemzi, és az egyik leggyakoribb testforma. Nagyvonalú mell, széles vállak és meghatározatlan derék. Mit rejthetsz el, mit tudsz kiemelni? Mindenekelőtt ne a derekadat vagy a has területét hangsúlyozd, ehelyett válassz olyan menyasszonyi ruha modellt, amely kiemeli a nyakad.

Nagyon ajánlott a V-nyakkivágású és csipkeujjú ruha, amely vizuálisan megnyújtja a sziluettet, a vékony ujjak pedig karcsúsítják a karok megjelenését. Ebben az esetben a csupasz hátú és sűrű anyagú modell, nem igazán megfelelő.

A körte alakú körvonal

A háromszög vagy körte alakú sziluettet vékony derék, megnyúlt karok, lekerekített combok jellemzik. Ehhez ajánlott az A-vonalú merev míderrel és derékban enyhén kiszélesedő szoknyával készült fazon, csipkéből vagy selyemtaftból. A hercegnős stílusú ruha is szuper, magas derékkal, alul nagy volumenű, alól pedig krinolinnal a legszélesebb csípőt is elrejti.

A testhezálló, „sellő” ruhákat viszont tanácsos elkerülni, legalábbis ha nem szeretnéd, hogy a csípődön legyen a fő hangsúly.

Homokóra figura

A legharmonikusabb sziluettként ismert homokóra testformát keskeny derék, valamint azonos szélességű mell és csípő jellemzi. Az ilyen típusú alakkal rendelkezőknél, még a a súlyfelesleg is egyenletesen oszlik el. A divattervezők talán azért is értékelik a legjobban, mert rendkívül nőies és nagyon könnyen öltöztethető!

Próbálj olyan ruhát választani, amely nem csak a test alsó vagy felső részére hívja fel a figyelmet. Kerüld az egyenes vágásokat és az alaktalan fazont, amely elrejti derekadat! A sellőruhát ajánlott, V-kivágással és válltámaszokkal. Különösen fontos a homokóra hatás hangsúlyozása, a csípő és a derék kiemelésével. Ha ujjas ruhát szeretnél, jó hír: ezek is jól állnak neked, de válassz testhezálló és egyszerű ruhát, amely tiszteletben tartja tested természetes ívét.

fotó forrása: freepik.com

- bdpst24.hu

Check Also

ДEVA – Nyárzáró koncert

október 4., péntek, 19:00 – Várkert Bazár, Öntőház udvar Takács Dorina, vagyis Дeva, üstökösként robbant …